Elöntött a víz három Hunyad megyei falut

2023. június 26. – 12:27

Másolás

Vágólapra másolva

Áradást okoztak a felhőszakadások a Hunyad megyei Körösbánya (Baia de Criş) község három településén, több mint 100 portát elöntött a víz és 42 személyt evakuáltak a hétfőre virradó éjszaka, írta az Agerpres.

Riskulica (Rişculiţa), Riska (Rişca) és Báldovin (Baldovin) településeken a brádi és a dévai katonai tűzoltók segítettek biztonságba helyezni az embereket, háziállatokat, menteni a javakat.

Riskán 42 lakót evakuáltak és 11 háziállatot mentettek ki az elárasztott gazdaságokból. Sok helyen jelenleg is szivattyúzzák a vizet és dolgoznak a hordalékok eltakarításán az utakról.

A három érintett település áramellátás nélkül maradt, a szolgáltató szakemberei a helyszínen dolgoznak a hiba elhárításán.

A Fehér-Körös vízgyűjtő medencéjében továbbra is kritikus a helyzet, az Arad megyei Rajnál, ahol vasárnap több mint hatvan ház megrongálódott és egy embert is elsodort az árvíz, már csökkent a víz szintje, közölte hétfő reggeli Facebook-posztjában a román vízügyi hatóság.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!