Megnyílik a magashegyi Transzfogarasi-út a nappali forgalom előtt

2023. június 21. – 09:34

Megnyílik a magashegyi Transzfogarasi-út a nappali forgalom előtt
Fotó: PSI / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Szerdán reggel megnyílik a Transzfogarasi-út a közúti forgalom előtt minden típusú jármű számára, jelentette be a közúti infrastruktúráért felelős országos vállalat (CNAIR) az Agerpres szerint.

A Fogarasi-havasokon áthaladó magashegyi út Piscu Negru és Bâlea-vízesés közötti szakaszán kizárólag napközben, reggel 7 és este 9 óra között lehet majd közlekedni, és kedvezőtlen meteorológiai körülmények között az utat a nyári idény alatt is időszakosan lezárhatják.

A CNAIR arra is figyelmezteti az utazókat közleményében, hogy a térségben egyre több a medve; a nagyvadak gyakran az úttesten járkálnak. „A nemkívánatos események elkerülése érdekében nagyon fontos, hogy ne etessék a medvéket, az autóból sem, és ne tegyenek olyan gesztusokat, amelyek agresszív reakciót válthatnak ki az állatokból” – üzeni a Transzfogarasi-útra készülőknek a CNAIR.

Június közepén megnyílt a forgalom előtt Románia másik magashegyi autóútja, a Déli-Kárpátok Páring-hegységét átszelő Transalpina is, ez reggel 8 és este 6 óra között használható.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!