Elírták Madách Imre nevét az új kolozsvári utcanévtáblákon

2023. június 21. – 17:58

Elírták Madách Imre nevét az új kolozsvári utcanévtáblákon
Új utcanévtábla a kolozsvári Madách Imre utcában, amin el van írva az író neve – Fotó: Tóth Helga / Transtelex

Másolás

Vágólapra másolva

Madách helyett Mandách szerepel több frissen kihelyezett utcanévtáblán a kolozsvári Györgyfalvi negyedben, vette észre a Szabadság. Oláh Emese alpolgármester sajnálatos mulasztásnak nevezte az esetet, és közölte, rövid időn belül cserélik a feliratokat.

A Madách Imre utcába nemrég helyeztek ki új utcanévtáblákat, az Ember tragédiájának idén éppen 200 éve született szerzője azonban Mandách Imreként szerepel ezeken.

A régi utcanévtáblákon még nem volt elírva Madách neve – Fotó: Tóth Helga / Transtelex
A régi utcanévtáblákon még nem volt elírva Madách neve – Fotó: Tóth Helga / Transtelex

Oláh Emese, Kolozsvár alpolgármestere a sajtóból értesült a hibáról. „Amint láttuk, rögtön megtettük a szükséges lépéseket a tábla eltávolítására, ez egy sajnálatos mulasztás volt a hivatali alkalmazottak részéről. Tudnak róla, el fogják távolítani a hibás táblát és rövid időn belül felkerül helyesen az utcatábla” – mondta el a Transtelexnek. Hozzátette, arra kérik a Transtelex olvasóit és a kolozsváriakat, hogy ha más, ehhez hasonló elírásokkal találkoznak a városban, jelezzék a polgármesteri hivatalnak.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!