Továbbra is szedi áldozatait a balesetes csalási módszer, egy nap alatt két esetet is jelentetek Maros megyében

2023. június 18. – 18:17

Másolás

Vágólapra másolva

Az úgynevezett baleset-módszerrel vert át egy csaló egy 79 éves marosvásárhelyi asszonyt – írja a News.ro. A nő szombaton jelentette a rendőrségen, hogy egy magát orvosnak kiadó személy 10 ezer eurót csalt ki tőle azt állítva, hogy balesetet szenvedett a lánya, és ahhoz, hogy helikopterrel kórházba tudják szállítani, jelentős összegre van szükség.

A portál a rendőrség tájékoztatása alapján azt írja, szombaton ez már a második ilyen eset volt, amikor baleset-módszerrel pénzt csaltak ki egy idős embertől Maros megyében. Péntekről szombatra virradó éjszaka egy 83 éves asszony jelentette a segesvári rendőröknek, hogy felkereste egy személy, akinek több mint 10 ezer lejt és más értékes tárgyakat adott, miután az ismeretlen azt mondta neki, hogy az unokája balesetet szenvedett, és pénzre van szükség az orvosi ellátásához.

A Maros megyei rendőrség tájékoztatása szerint mindként ügyben bűnügyi nyomozás indult a kár megtérítése, az elkövetők azonosítása és a jogi felelősségre vonásuk céljából.

A baleset-módszer forgatókönyve általában hasonló a fentiekhez: a csaló ügyvédként, ügyészként esetleg, mint fent is orvosként bemutatkozva telefonon felhívja az áldozatot, és az állítja, hogy valamelyik családtagja balesetet szenvedett és sürgős orvosi kezelésre szorul. Esetleg balesetet okozott, és fel akarják jelenteni. Majd ezek után egy jelentős összeget kér az áldozattól a kezelés kifizetésére vagy az úgynevezett feljelentő kártalanítására. Az összeget rendszerint készpénzben kell kifizetni egy ismeretlen személynek egy megbeszélt helyen és időpontban.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!