Esőre és viharokra figyelmeztetnek Székelyföld nagy részén szombaton

2023. június 17. – 12:32

Esőre és viharokra figyelmeztetnek Székelyföld nagy részén szombaton
Forrás: ANM

Másolás

Vágólapra másolva

Tovább folytatódik az esős, viharos időjárás Erdélyben, míg pénteken a Partiumban, a Bánságban és Erdély nyugati részén volt másodfokú viharriasztás, eddig szombat déltől estig Erdély keleti és délkeleti térségében figyelmeztet viharos időjárásra az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az Agerpres összefoglalója szerint szombaton 12 órától 23 óráig másodfokú (narancssárga jelzésű) riasztás lesz érvényben Erdély 13 keleti és délkeleti megyéjében, Moldva legnagyobb részében, a Déli- és a Keleti-Kárpátokban. A másodfokú riasztás Székelyföld nagy részén érvényben van.

Az érintett térségekben heves széllökésektől és villámlásoktól kísért záporok várhatók, jégeső is lehetséges. A lehulló csapadék mennyisége elérheti a 30-40, helyenként az 50 litert négyzetméterenként.

Ugyanakkor szombat 10 órától vasárnap 10 óráig elsőfokú (sárga jelzésű) riasztás van érvényben Olténiában, Bánság déli részén, Munténia nyugati térségében, Erdélyben, Máramarosban és Moldvában. Az érintett térségekben széllökésektől és villámlásoktól kísért záporok várhatók, jégeső is lehetséges. A lehulló csapadék mennyisége elérheti a 20-25, helyenként a 30-40 litert négyzetméterenként.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!