Mintegy 800 küldött részvételével tart kongresszust az USR, Kelemen Hunor is ott lesz

2023. június 17. – 10:05

Másolás

Vágólapra másolva

Mintegy 800 küldött részvételével tart kongresszust szombaton Bukarestben a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR). Az eseményen a héten ellenzékbe került RMDSZ elnöke, Kelemen Hunor is részt vesz.

Az USR tájékoztatása szerint a kongresszuson Cătălin Drulă pártelnök bemutatja a Románia 2024 című választási programot. A kongresszus ugyanakkor a jövő évi választásokra való felkészüléshez kapcsolódó intézkedésekről is dönt.

Május végi sajtótájékoztatóján Cătălin Drulă arról beszélt, hogy a június 17-i kongresszuson a jelenlegi koalíció jobboldali alternatívájának létrehozásáról is határoznak a küldöttek. Ezzel a Népi Mozgalom Pártjával való együttműködésre és a két alakulat lehetséges választási szövetségének megalakítására utalt.

„A kongresszus arról szól majd, hogy az összes párttársunkkal, valamennyi megye küldötteivel együtt felkészüljünk a 2024-es választási évre” – nyilatkozta a pártelnök.

Az Agerpres az párt közleményére hivatkozva azt írja, Nicuşor Dan bukaresti főpolgármester és Kelemen Hunor RMDSZ-elnök is részt vesz az USR szombati kongresszusán.

A közlemény szerint a kongresszusra meghívták a Liberálisok és Demokraták Szövetsége Európáért (ALDE) alelnökét, Kira Rudikot, a Népi Mozgalom Pártjának (PMP) elnökét, Eugen Tomacot és a Jobboldal Ereje vezetője, Ludovic Orban. A Renew Europe európai parlamenti frakció elnöke, Stephane Sejourne videóüzenetet küld.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!