Az AUR egyik vezetője szerint 30 százalék körüli a párt támogatottsága Romániában

2023. június 17. – 18:58

Másolás

Vágólapra másolva

A Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) országos tanácsának elnöke, Claudiu Târziu szenátor szombaton Déván kijelentette, hogy pártjának támogatottsága jelenleg mintegy 30 százalékos, jóval nagyobb, mint amennyit az utóbbi időben nyilvánosságra hozott felmérések mutatnak – írja az Agerpres.

Sajtótájékoztatóján a politikus emlékeztetett arra, hogy a legutóbbi közvélemény-kutatás 22 százalékosra becsülte az AUR támogatottságát. „Ha csak ekkora lenne a népszerűségünk, akkor nem lenne ennyire ideges a politikai osztály. Valójában az elmúlt hónapokban, közel fél éve 28 és 32 százalék között váltakozott a támogatottságunk” – fejtette ki Târziu.

A szenátor kijelentette, hogy szerinte az AUR-nak esélye van a szavazatok felének a megszerzésére a jövő évi választásokon, és számítanak a külföldön élő szavazók jelentős részének a támogatására.

„Jövőre nem azért küzdünk majd, hogy megnyerjük a választásokat, hanem azért, hogy abszolút többséget szerezzünk, mert csak úgy tudjuk megvalósítani a kormányprogramunkat. Ha koalíciót kötünk, akkor engedményeket kell tennünk” – nyilatkozta a szenátor.

Az AUR vezetői szombaton Déván ismertették a párt tizenöt pontos, Újjáépítjük Romániát című kormányprogramját.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!