A temesvári vízművek kétségbeesett üzenete: A nedves törlőkendőket ne dobják a WC-be!

2023. június 11. – 16:31

Másolás

Vágólapra másolva

A pénteki felhőszakadás miatt 50 tonna szemetet sodort a víz a temesvári vízművek tisztítóállomására, a hulladék nagy részét nedves törlőkendők tették ki, írja a debanat.ro helyi hírportál.

Temesváron pénteken néhány óra leforgása alatt 40 liter eső esett négyzetméterenként. Máskor egy hónap alatt jut 28 tonna hulladék a tisztítóállomásra, most pedig egyből 50 tonna hulladékkal kellett megküzdeni. A vihar miatt hússzorosára nőtt a szennyvíz mennyisége is: másodpercenként 26 ezer liter víz áramlott át a tisztítóállomáson.

„Hangsúlyoznunk kell, hogy az emberek is hozzájárulnak a katasztrófához, mert a csatornarendszerbe dobnak olyan hulladékot, amelynek nincs ott keresnivalója. A képek magukért beszélnek, de a nedves törlőkendők mennyisége elképesztő. Az üzenetünk az, hogy a nedves törlőkendőket ne dobják a WC-be, ezt mind a gyártóknak, mind a fogyasztóknak meg kellene hallania, vehetik segélykiáltásnak is ” – közölte az Aquatim.

A temesvári vízművek munkatársai péntek délután nagy erőkkel dolgoztak a köztéri csatornák kidugaszolásán, ráadásul 15 óra körül a vihar miatt néhány percre áram nélkül maradt a tisztítóállomás, aminek a város bizonyos pontjain volt következménye. Összesen 200-nál több esetben volt szükség beavatkozásra.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!