Ismét földrengés volt Arad közelében

2023. június 6. – 20:39

frissítve

Ismét földrengés volt Arad közelében
Forrás: Képernyőmentés az INCDFP oldaláról

Másolás

Vágólapra másolva

Kedd este 20 óra 26 perckor a Richter-skála szerinti 5,2-es erősségű földrengést mértek Arad megyében. Az Országos Földfizikai Kutatási és Fejlesztési Intézet (INCDFP) szerint a földrengés 5,6 km mélységben, Aradtól 20 km-re keletre, Temesvártól 50 km-re északkeletre, Békéscsabától pedig 71 km-re délkeletre történt. A kollégáink beszámolói alapján a rengést Kolozsváron is lehetett érezni.

A G4Media azt írja, hogy a rengést Magyarországon, Horvátországban és Szerbiában is érezték.

Este 21:15-ig összesen 6 segélyhívás érkezett a 112-es számra. Ebből 4 esetben Arad megyében, 1-1 esetben pedig Szilágy és Máramaros megyében kértek segítséget a hatóságoktól. Arad polgármestere, Călin Bibart a facebookos élő bejelentkezésében azt mondta, hogy a földrengésnek nincs súlyos sérültje és nem okozott jelentős károkat a városban. Néhány öreg és rossz állapotban lévő házról hullott le a vakolat.

Az elmúlt három hónapban több közepes erősségű földrengés is volt Romániában. Február 13-án a Richter-skála szerint 5,2-es, majd február 14-én 5,7-es erősségű rengéseket mérték Gorj megyében. Májusban Arad környékén rengett többször is föld, ezek közül a mostani volt a legjelentősebb.

A földmozgást este kilenc óra után pár perccel két kisebb, a Richter-skála szerint 2,1-es, illetve 3,2-es utórengés követte a földfizikai intézet honlapja szerint.

A földrengés adatait a hírben a földtani intézet pontosítása után javítottuk!

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!