Befogták és elaltatták a napok óta Brassóban kóborló medvét

2023. június 5. – 10:47

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfő reggel befogták, majd elaltattak Brassóban azt a súlyosan megsérült medvét, amely az elmúlt napokban a város számos pontján feltűnt – írja a news.ro.

Az állat az elmúlt héten több helyen is látták a városban, többek között a Răcăcău városnegyedben, illetve a Bukaresti úton is feltűnt. A brassói önkormányzat tájékoztatása szerint a medve hétfőn reggel fél öt körül bement a város egyik bevásárlóközpontjának a parkolójába, ahol felmászott az első emeletére, onnan pedig kiment az erkélyre, menekülés közben pedig onnan lesett. Ezek után ugyan a medvének még sikerült lemenekülnie, de végül a Romană utcában elfogták az őt üldöző egységek.

„Tekintettel a sérüléseire, úgy döntöttük, hogy elaltatjuk. Attól a pillanattól kezdve, hogy belépett a bevásárlóközpont parkolójába, egészen a befogásáig, a csapat végig felügyelete az állatot, nem jelentett semmilyen veszélyt a brassóiakra” – közölte az önkormányzat.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!