Módosult az előkészítő osztályokba iratkozás menetrendje a tanári tüntetés miatt

2023. május 26. – 12:07

Másolás

Vágólapra másolva

Aktuálizálta az oktatási minisztérium az előkészítő osztályba történő beiratkozások menetrendjét, a módosításokról szóló miniszteri rendelet rövidesen megjelenik a Hivatalos Közlönyben, írta a szaktárca tájékoztatása alapján az Agerpres.

A tanintézetek május 3. és 18. között fogadták a beiskolázási kérelmeket. A frissített ütemterv szerint május 29. és június 6. között az oktatási intézményeknek el kell bírálniuk a lakóhely szerinti iskolától eltérő tanintézetbe való beiratkozásra irányuló kérelmeket; azokat a gyerekeket, akiket helyhiány miatt nem vettek fel a kiválasztott iskolába, be kell sorolni a lakóhely szerinti tanintézetbe, ha a kérelemben megjelölték ezt a lehetőséget; az iskolákban és a megyei tanfelügyelőség honlapján közzé kell tenni az előkészítő osztályba felvett gyermekek névsorát és a betöltetlenül maradt helyek számát.

A beiratkozás második szakaszában, június 6. és 12. között fogadják azoknak a szülőknek a beiskolázási kérelmeit, akiknek a gyermekét valamilyen okból nem sorolták be az előkészítő osztályba az első szakaszban. Június 13. és 19. között az iskolák feldolgozzák a kérelmeket, és közzéteszik a beíratott gyerekek végleges listáját.

Szeptember 1. és 8. között a megyei tanfelügyelőségeknek a szülők vagy törvényes képviselők kérelme alapján rendezniük kell minden olyan gyermek helyzetét, akit valamilyen okból nem soroltak be az előkészítő osztályba.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!