Módosult az előkészítő osztályokba iratkozás menetrendje a tanári tüntetés miatt

2023. május 26. – 13:07

Másolás

Vágólapra másolva

Aktuálizálta az oktatási minisztérium az előkészítő osztályba történő beiratkozások menetrendjét, a módosításokról szóló miniszteri rendelet rövidesen megjelenik a Hivatalos Közlönyben, írta a szaktárca tájékoztatása alapján az Agerpres.

A tanintézetek május 3. és 18. között fogadták a beiskolázási kérelmeket. A frissített ütemterv szerint május 29. és június 6. között az oktatási intézményeknek el kell bírálniuk a lakóhely szerinti iskolától eltérő tanintézetbe való beiratkozásra irányuló kérelmeket; azokat a gyerekeket, akiket helyhiány miatt nem vettek fel a kiválasztott iskolába, be kell sorolni a lakóhely szerinti tanintézetbe, ha a kérelemben megjelölték ezt a lehetőséget; az iskolákban és a megyei tanfelügyelőség honlapján közzé kell tenni az előkészítő osztályba felvett gyermekek névsorát és a betöltetlenül maradt helyek számát.

A beiratkozás második szakaszában, június 6. és 12. között fogadják azoknak a szülőknek a beiskolázási kérelmeit, akiknek a gyermekét valamilyen okból nem sorolták be az előkészítő osztályba az első szakaszban. Június 13. és 19. között az iskolák feldolgozzák a kérelmeket, és közzéteszik a beíratott gyerekek végleges listáját.

Szeptember 1. és 8. között a megyei tanfelügyelőségeknek a szülők vagy törvényes képviselők kérelme alapján rendezniük kell minden olyan gyermek helyzetét, akit valamilyen okból nem soroltak be az előkészítő osztályba.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!