Ciucă bejelentette, pénteken lemond a miniszterelnöki tisztségéről

2023. május 24. – 12:47

Másolás

Vágólapra másolva

Pénteken lemond a miniszterelnöki tisztségéből – jelentette ki Nicolae Ciucă, akit a kormányfőcseréről kérdeztek szerdán az újságírók az Argeş megyei Ştefăneşti-en, a PNL megalakításának 148-ik évfordulóján tartott rendezvényen.

„Pénteken, a leszögezett ütemterv szerint, visszaadom a megbízatásomat” – jelentette ki a miniszterelnök az Agerpres tudósítása szerint.

Arra a kérdésre, hogy tagja lesz-e az új kormánynak, a miniszterelnök azt válaszolta: miután a pénteki nap lejár, erről is dönteni fog.

A liberális pártelnök az új kormány megalakítását megelőző tárgyalásokról elmondta, vagy betartják a felek a kétpárti (PNL-PSD) megállapodást, vagy a koalíciós partnerek újratárgyalják a minisztériumok elosztását, de mindenképpen figyelembe veszik az egyes pártok parlamenti és koalíciós súlyát.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!