Ciucă bejelentette, pénteken lemond a miniszterelnöki tisztségéről

2023. május 24. – 12:47

Másolás

Vágólapra másolva

Pénteken lemond a miniszterelnöki tisztségéből – jelentette ki Nicolae Ciucă, akit a kormányfőcseréről kérdeztek szerdán az újságírók az Argeş megyei Ştefăneşti-en, a PNL megalakításának 148-ik évfordulóján tartott rendezvényen.

„Pénteken, a leszögezett ütemterv szerint, visszaadom a megbízatásomat” – jelentette ki a miniszterelnök az Agerpres tudósítása szerint.

Arra a kérdésre, hogy tagja lesz-e az új kormánynak, a miniszterelnök azt válaszolta: miután a pénteki nap lejár, erről is dönteni fog.

A liberális pártelnök az új kormány megalakítását megelőző tárgyalásokról elmondta, vagy betartják a felek a kétpárti (PNL-PSD) megállapodást, vagy a koalíciós partnerek újratárgyalják a minisztériumok elosztását, de mindenképpen figyelembe veszik az egyes pártok parlamenti és koalíciós súlyát.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!