Pénteken elindult a Zöld ház program, de az erdélyi megyék csak szerdától pályázhatnak

2023. május 19. – 12:49

Másolás

Vágólapra másolva

Elstartolt pénteken a Zöld ház program. Elsőként a Bukarest-Ilfov régióban indult el a pályázás pénteken, május 19-én reggel, de a Știrile PRO Tv összefoglalója szerint néhány perc alatt el is fogyott a rendelkezésre álló 99 milliós keret. A programban fejlesztési régiókként lehet pályázni, az erdélyi megyék a jövő héten kerülnek sorra, nekik van még néhány napjuk felkészülni.

„Tudjuk, hogy óriási az igény a támogatásra, és a pályázati keret minden bizonnyal nem lesz elegendő mindenkinek. Ha kimerül a régióra szánt keret, a pályázati rendszer leáll, tehát a pályázat benyújtásának sorrendje lesz a döntő. Így arra buzdítok mindenkit, hogy az ismertető alapján készítse elő a szükséges dokumentumokat, felkészülve várja a régiójának megfelelő indulási időpontot, és töltse fel a dokumentumokat” – idézte Tánczos Barna környezetvédelmi minisztert az RMDSZ közleménye.

A miniszter szerint minden eddiginél nagyobb költségvetést biztosítanak a napelemprogramra. Közlése szerint a pályázati keretből 87 ezer házra kerülhet napelem. Pályázni a depunerefotovoltaice.afm.ro oldalon lehet majd, amely minden régió számára csak a megadott periódusokban lesz elérhető.

Pályázati periódusok az erdélyi megyékben:

  • Központi Fejlesztési Régió – Fehér, Brassó, Kovászna, Hargita, Maros és Szeben megyék – május 24-26. – 245 millió lej
  • Északnyugati Fejlesztési Régió – Bihar, Beszterce-Naszód, Kolozs, Szilágy, Szatmár és Máramaros megyék – június 6-8. – 240 millió lej
  • Nyugati Fejlesztési Régió - Arad, Krassó-Szörény, Hunyad és Temes megyék – június 22., június 23., június 26. – 200 millió lej

Az egyházak június 27-29. között pályázhatnak majd a program keretében. Arról, hogy milyen dokumentumokra van szükség a pályázáshoz, ezen az oldalon lehet részletesen tájékozódni.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!