Több mint 100 millió eurós beruházással épül új kórház Nagyváradon

2023. május 13. – 19:07

Másolás

Vágólapra másolva

Jövő héten több mint 100 millió euró értékű finanszírozási szerződést írnak alá egy új nagyváradi kórház megépítéséről – jelentette be a Bihar megye székhelyén tartott szombati sajtótájékoztatóján Alexandru Rafila.

Az egészségügyi miniszter közlése szerint az új épületbe a megyei kórház járványosztálya és a tüdőgyógyászati részlege költözik be.

„Bár a megye nem szociáldemokrata vezetésű, mi, szociáldemokraták, abban vagyunk érdekeltek, hogy mindenki nagyon jó minőségű egészségügyi szolgáltatásokhoz férjen hozzá, mert a betegeknek nincs politikai színezete, és a legjobb ellátásban kell részesülniük” – fogalmazott a Rafila.

Hozzátette, hogy a több mint 100 millió euró értékű beruházás fontos lépés egy olyan egészségügyi létesítmény – a Nagyváradi Megyei Kórház – kialakításában, amely komplex orvosi szolgáltatásokat nyújt a betegeknek.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!