Fehér fegyverekkel érkezett a parlamentbe két 89-es forradalmár

2023. május 12. – 15:26

Másolás

Vágólapra másolva

Az 1989-es forradalmárok konferenciájára igyekezett pénteken az a két férfi, akiknél a bukaresti parlament biztonsági őrei bicskákat és boxergyűrűt talált. Az újabb biztonsági incidens két nappal azután történt, hogy az AUR munkatársa lőszert próbált bevinni a képviselőházba.

A parlament C1 bejáratánál szolgálatot teljesítő őrök a repülőtéri ellenőrzéshez hasonló rutinvizsgálat során találták meg a fehér fegyvereket a két férfinél, közölte a fővárosi rendőrség a Hotnews szerint. Egyikük még oda is szólt a biztonságiaknak, hogy otthon gránátja is van.

A 71, illetve 74 éves férfiak mindketten forradalmár státusszal rendelkeznek, amelyet olyan személyek kaphatnak meg jelentős pénzjuttatással együtt, akik „rendkívüli tetteket” vittek véghez az 1989-es romániai rendszerváltáskor. Mindkettejük ellen eljárás indult veszélyes tárgyak használatának gyanújával.

A parlamentben érvényes biztonsági előírások szerint belépéskor minden vendéget és alkalmazottat átvilágítanak, ez alól csak a köztisztviselők, a parlament tagjai és a miniszterek kivételek, bár Ionuț Moșteanu, a Mentsétek meg Romániát (USR) vezetője már felvetette, hogy a biztonsági ellenőrzést a köztisztviselőkre is ki kellene terjeszteni.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!