Új vezető a Transtelex élén

2023. május 9. – 16:09

Másolás

Vágólapra másolva

Vig Emese veszi át a Transtelex irányítását.

Vig magyar-angol szakot végzett a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem Bölcsészkarán, 1997-től a Román Televízió Kolozsvári Területi Stúdiójának volt az alkalmazottja, ahol riporterként, szerkesztőként és műsorvezetőként is tevékenykedett. 2017 januárjától kezdődően két évig a területi stúdió kisebbségi szerkesztőségét irányította főszerkesztőként, majd 2019-től a Transindex felelős szerkesztői feladatait látta el a lap megszűnéséig. Ezt követően vezető szerkesztőként csatlakozott a Transtelex csapatához.

A Transtelex április 25-én támogatásgyűjtő kampányt kezdeményezett, mert az alapítás utáni hónapok támogatói lendülete az elmúlt időszak nehézségei miatt érezhetően alábbhagyott és a rendszeres támogatók száma a kritikus szint alá csökkent. Április 25-től közel 400 ezer lejt sikerült összegyűjteni. Az olvasói visszajelzések, adományok, a támogató üzenetek egyértelműen jelzik, hogy Erdélyben szükség van arra a korrekt és kritikus lapra, amilyen a Transtelex kezdettől fogva volt.

Május 14-ig várjuk mindazokat az adományokat, támogatásokat, amelyek segítségével körvonalazhatjuk további működésünket.

Gyöngyi Annamária főszerkesztő-helyettes április elején, a támogatásgyűjtő kampány kezdete előtt adta be a felmondását. „Köszönjük Gyöngyi Annamáriának, amit az elmúlt egy évben a Transtelexért tett. Sajnáljuk, hogy nem érezte magában az erőt, hogy a mostani nehéz helyzeten és kampányon átsegítse a szerkesztőséget. Sok sikert kívánunk neki a továbbiakban” – mondta Pusztay András igazgató.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!