Új vezető a Transtelex élén

2023. május 9. – 16:09

Másolás

Vágólapra másolva

Vig Emese veszi át a Transtelex irányítását.

Vig magyar-angol szakot végzett a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem Bölcsészkarán, 1997-től a Román Televízió Kolozsvári Területi Stúdiójának volt az alkalmazottja, ahol riporterként, szerkesztőként és műsorvezetőként is tevékenykedett. 2017 januárjától kezdődően két évig a területi stúdió kisebbségi szerkesztőségét irányította főszerkesztőként, majd 2019-től a Transindex felelős szerkesztői feladatait látta el a lap megszűnéséig. Ezt követően vezető szerkesztőként csatlakozott a Transtelex csapatához.

A Transtelex április 25-én támogatásgyűjtő kampányt kezdeményezett, mert az alapítás utáni hónapok támogatói lendülete az elmúlt időszak nehézségei miatt érezhetően alábbhagyott és a rendszeres támogatók száma a kritikus szint alá csökkent. Április 25-től közel 400 ezer lejt sikerült összegyűjteni. Az olvasói visszajelzések, adományok, a támogató üzenetek egyértelműen jelzik, hogy Erdélyben szükség van arra a korrekt és kritikus lapra, amilyen a Transtelex kezdettől fogva volt.

Május 14-ig várjuk mindazokat az adományokat, támogatásokat, amelyek segítségével körvonalazhatjuk további működésünket.

Gyöngyi Annamária főszerkesztő-helyettes április elején, a támogatásgyűjtő kampány kezdete előtt adta be a felmondását. „Köszönjük Gyöngyi Annamáriának, amit az elmúlt egy évben a Transtelexért tett. Sajnáljuk, hogy nem érezte magában az erőt, hogy a mostani nehéz helyzeten és kampányon átsegítse a szerkesztőséget. Sok sikert kívánunk neki a továbbiakban” – mondta Pusztay András igazgató.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!