A rendőrségnek sikerült épségben kimentenie az apja által túszul ejtett ötéves kislányt

2023. május 5. – 17:58

A rendőrségnek sikerült épségben kimentenie az apja által túszul ejtett ötéves kislányt
A rendfenntartó szervek annak a háznak a közelében, ahol egy 52 éves férfi túszul ejtette a lányát, az Ilfov megyei Chiajnában, 2023. május 5-én – Octav Ganea / Inquam Photos

Másolás

Vágólapra másolva

A rendőrségnek sikerült rávennie az ötéves kislányát túszul ejtő édesapát, hogy adja fel magát, és a gyereket adja át a hatóságoknak – írja a Libertatea a rendőrség tájékoztatására hivatkozva. A mentési művelet közel 28 órán át tartott.

A román rendőrséggel folytatott hosszas tárgyalások után az 52 éves férfi elengedte a túszul ejtett lányát. A gyermek – a rendőrség felügyelete mellett – már biztonságban van. Az 52 éves apát őrizetbe vette a rendőrség. A tájékoztatás szerint senki sem sérült meg az akcióban.

Csütörtök délután óta tárgyalt a rendőrség a Bukarest közelében található Chiajna községben élő férfival. A korábbi híradások szerint a férfit el akarta hagyni a felesége, és azt mondta, hogy magával viszi az ötéves lányukat is. Az alkoholproblémákkal küszködő férfi ezután agresszívvé vált, elkergette otthonról a feleségét, majd az ötéves gyermekével bezárkózott a lakásába. A felesége értesítette a hatóságokat, de amikor a rendőrök a helyszínre érkeztek, a férfi túszul ejtette saját lányát. Később már azzal fenyegetőzött, hogy egy gázpalackkal felrobbantja a házat.

A férfi közben azt kérte, hogy a rendőrök (és később már a kiérkező televíziós stábok is) távozzanak a lakása közeléből. A rendőrök aztán péntek reggel eltávolodtak a lakástól, de továbbra is készenlétben állnak. A férfival a pénteki nap folyamán előbb a nagybátya tárgyalt, majd a férfi ügyvédje is kiérkezett a helyszínre. Ezután jelezték a rendőrök, hogy – az első segélyhívás után 28 órával – sikerült kimenteni a kislányt.

Ügyvédje a mentés után úgy fogalmazott, hogy „egy szelíd, jóra való” férfiről van szó, aki megértette, hogy ezt kell tennie, mind a gyereke, mind a saját maga érdekében. Az ügyvéd szerint azért maradt ilyen sokáig a férfi a házban, mert „egy fegyveres rendőrt látott előtte”.

A Román Rendőrség szóvivőjének péntek reggeli tájékoztatása szerint „a férfi gondoskodott a kiskorúról, nem bántalmazta” őt.

Ha családon belüli / nők elleni erőszak miatt segítségre van szüksége, hívja az áldozatok megsegítése céljából működtetett 0800 500 333-as ingyenes, zöld telefonszámot, vészhelyzet esetén pedig az 112 segélyhívószámot.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!