Tizenévesek elloptak egy autót, baleseteztek, ketten életüket vesztették

2023. április 30. – 13:19

Másolás

Vágólapra másolva

Két fiatal meghalt, harmadik társuk pedig súlyos sérülésekkel került kórházba Iaşi megyében, miután autójukkal nekicsapódtak egy oszlopnak. A rendőrség szerint a jármű lopott volt és a vezetőjének nem volt jogosítványa, közölte vasárnap az Agerpres.

A baleset vasárnap hajnalban történt a Iaşi megyei Şcheia településen. Az első vizsgálatok szerint a jármű egy villanyoszlopnak és egy kerítésnek is nekicsapódott, majd a feje tetejére állt. A benne tartózkodó három személy közül ketten – egy 15 és egy 21 éves fiú – a roncsok közé szorultak, és eszméletlen állapotban voltak, amikor a mentősök kiértek a helyszínre. Próbálták újraéleszteni őket, de sikertelenül. Harmadik társuk, egy 17 éves fiú sokkos állapotban volt, több csonttörést szenvedett, őt a iaşi-i gyermekkórházba szállították. Az egészségügyi intézmény sajtószóvivője, Solange Tamara Roşu szerint jelenleg stabil az állapota.

A Iaşi megyei rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az autó volánjánál ülő fiatalnak nem volt jogosítványa. Az eddigi vizsgálatok arra is fényt derítettek, hogy a járművet a tulajdonos beleegyezése nélkül vették el a fiatalok, amikor meglátták leparkolva, benne a kulccsal.

Az ügyben gondatlanságból elkövetett testi sértés, gondatlanságból elkövetett emberölés, lopás és jogosítvány nélküli vezetés miatt vizsgálódnak.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!