Costineşti annyira lepukkant, hogy üdülőhelyi státusának elvesztését kockáztatja

2023. április 29. – 15:38

Másolás

Vágólapra másolva

Costineşti üdülőhely „nagyon rosszul néz ki” és ha nem sikerül javítani a hiányosságokon, akkor el kell gondolkodnunk azon, hogy ettől a településtől megvonjuk a státusát – jelentette ki Daniel Cadariu turisztikai és vállalkozásügyi miniszter a Prima TV egyik adásában, amelyet a News.ro szemlézett.

A miniszter itt beismerte, sok olyan helyszín van az üdülőtelepen, amely egész egyszerűen közveszélyesnek számít: félig letört homlokzatok, omlásveszélyes épületek, de a kereskedelmi egységek is olyan állapotban állnak, amelyeknek véleménye szerint nem szabadott volna működési engedélyt kiadnia a különböző hatóságoknak.

A műsorvezetők többek között arról kérdezték a minisztert, hogy miért jutott ilyen állapotba a román tengerpart egykor legpezsgőbbnek számító üdülőhelye. Cadariu szerint az itt tevékenykedő emberek főként a nyereségszerzésre összpontosítottak és kevésbé a befektetésre, ezzel magyarázható, hogy Costineşti ma már az egyik leglepukkantabb hellyé vált a román tengerparton.

„Az én álláspontom az, hogy nagyon rossz állapotban van az üdülőhely és ezt a minisztérium egy külön erre szakosodott ellenőrző bizottsága is megállapította” -részletezte a miniszter, aki beavatotta a műsorvezetőket a részletekbe. Elmondása alapján a minisztérium Costineşti elöljáróival is egyeztetett, ezt követően átfogó ellenőrzési tervet készítenek és felkérik a helyszínen tevékenykedő vállalkozókat, hogy engedélyezzék a további vizsgálatokat.

Cadariu szerint a minisztérium több szállás- és vendéglátóegységnél szeretné megállapítani, hogy teljesülnek-e azok a feltételek, amelyek szerint korábban minősítették őket.

„Amennyiben nem lesz előrehaladás, legrosszabb esetben a minisztérium kénytelen lesz egy olyan kormányhatározat javaslatának előterjesztésére, melynek során a kormány visszavonja Costineşti üdülőtelepi státusát” – mondta el a turisztikai miniszter.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!