Májusban indulhat az állami- és magánvonatok közös jegyárusítása Romániában

2023. április 28. – 12:30

Másolás

Vágólapra másolva

Ugyanott válthatnak jegyet az utasok az állami vasúttársaság és a különböző magán vasúttársaságok járataira is, ha működőképessé válik a most fejlesztett közös informatikai rendszer, írta a vasúthálózat korszerűsítéséért felelős hatóság (Autoritatea pentru Reforma Feroviară) bejelentésére hivatkozva az Adevărul napilap.

Az új integrált rendszer tesztelés alatt áll. Egyelőre a Román Vasúttársaság (CFR) járatait és a Transferoviar Călători vasúttársaság járatait vezették be a rendszerbe, és az adatok, illetve különböző funkciók ellenőrzése zajlik. A szolgáltatást csak akkor bocsájtják az utazóközönség rendelkezésére, ha minden vasúttársaság járatai felkerülnek rá, közölték.

Ștefan Roșeanu, a vasúthálózat korszerűsítéséért felelős hatóság elnöke ugyanakkor az Euronewsnak azt mondta, hogy május 15-e körül indíthatják el az új rendszert, azzal a kéréssel, hogy a felhasználók kezeljék megértéssel az esetleges hibákat.

Hozzátette azt is, hogy tárgyalnak a különböző vasúttársaságokkal annak érdekében, hogy összehangolják a járatokat és 15 perc csatlakozási időt hagyjanak közöttük, hogy az utazás könnyebben megtervezhető legyen.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!