Működő köztéri kamerát lopott, az útügy Facebook-oldalán látta viszont magát

2023. április 27. – 13:38

Másolás

Vágólapra másolva

Leszerelte és ellopta a köztéri kamerát egy Arad megyei parkolóból egy férfi, meglepetésére azonban az akció közben készült felvételt nemsokára a temesvári regionális út- és hídügyi igazgatóság Facebook-oldalán látta viszont, írta meg az Adevărul. Ezután beismerte tettét, hozzátéve, hogy azt hitte, nem működő kameráról van szó.

Az út- és hídügyi igazgatóság április 21-én posztolta Facebook-oldalán a kamera felvételét, amelyen látszik, hogy egy kamion parkol be éppen a kamera alá, a sofőr pedig csak kinyúl az ablakon, és elkezdi leszerelni az eszközt. Az elkövető arcát kitakarták, de így is magára ismert.

Nem sokkal később az intézmény frissítette a bejegyzést, jelezve, hogy az illető megkereste mind temesvári regionális igazgatóságot, mind annak aradi kirendeltségét, hogy beismerje tettét, és közölje, tévedésből szerelte le a kamerát, mert azt hitte, nem működik. Azt is megígérte, hogy az okozott kárt megtéríti.

Az útügy közölte, értékelik a kamionsofőr bocsánatkérő gesztusát, azonban közben már feljelentették a rendőrségen rongálásért és lopásért.

Azt is hozzáteszik, hogy a 7-es országút Pécska és Nagylak közötti szakaszán található parkolót továbbra is köztéri kamerával figyelik meg, hogy így előzzék meg, hogy illegális szemétlerakóként használja a lakosság.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!