Működő köztéri kamerát lopott, az útügy Facebook-oldalán látta viszont magát

2023. április 27. – 13:38

Másolás

Vágólapra másolva

Leszerelte és ellopta a köztéri kamerát egy Arad megyei parkolóból egy férfi, meglepetésére azonban az akció közben készült felvételt nemsokára a temesvári regionális út- és hídügyi igazgatóság Facebook-oldalán látta viszont, írta meg az Adevărul. Ezután beismerte tettét, hozzátéve, hogy azt hitte, nem működő kameráról van szó.

Az út- és hídügyi igazgatóság április 21-én posztolta Facebook-oldalán a kamera felvételét, amelyen látszik, hogy egy kamion parkol be éppen a kamera alá, a sofőr pedig csak kinyúl az ablakon, és elkezdi leszerelni az eszközt. Az elkövető arcát kitakarták, de így is magára ismert.

Nem sokkal később az intézmény frissítette a bejegyzést, jelezve, hogy az illető megkereste mind temesvári regionális igazgatóságot, mind annak aradi kirendeltségét, hogy beismerje tettét, és közölje, tévedésből szerelte le a kamerát, mert azt hitte, nem működik. Azt is megígérte, hogy az okozott kárt megtéríti.

Az útügy közölte, értékelik a kamionsofőr bocsánatkérő gesztusát, azonban közben már feljelentették a rendőrségen rongálásért és lopásért.

Azt is hozzáteszik, hogy a 7-es országút Pécska és Nagylak közötti szakaszán található parkolót továbbra is köztéri kamerával figyelik meg, hogy így előzzék meg, hogy illegális szemétlerakóként használja a lakosság.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!