33 diák és egy felnőtt kórházba került, miután autóbuszok ütköztek Szeben megyében

2023. április 27. – 07:15

Másolás

Vágólapra másolva

Iskolásokat szállító autóbuszok baleseteztek szerda este a Szeben megyei Fenyőfalva (Bradu) településen, a hatóságok életbe léptették a vörös beavatkozási tervet. Összesen 34 személyt szállítottak kórházba, de senki sem sérült meg súlyosan.

A Szeben megyei rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a balesetben két autóbusz és egy személyautó volt érintett, amelyekben összesen 93-an utaztak: 86 kiskorú és hét felnőtt. A fiatalok zöme a brassói teológiai líceum diákja, és egy kiránduláson vettek részt Szeben megyében, írta az Agerpres.

A Szeben megyei mentőszolgálat valamennyi rendelkezésre álló egységét kiküldte a helyszínre, és a rohammentő-szolgálat több egysége is kivonult.

Összesen 33 kiskorút és egy felnőttet szállítottak a nagyszebeni gyermekkórházba, illetve a megyei sürgősségi kórházba, kisebb sérülésekkel, zúzódásokkal.

Az előzetes vizsgálatok alapján az elöl haladó autóbusz sofőrje hirtelen fékezett, amikor meglátta a szemből érkező személygépkocsit, és a mögötte haladó busz belerohant, majd a személyautónak is nekiütköztek.

A rendőrség vizsgálatot indított a baleset pontos körülményeinek megállapítására.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!