33 diák és egy felnőtt kórházba került, miután autóbuszok ütköztek Szeben megyében

2023. április 27. – 08:15

Másolás

Vágólapra másolva

Iskolásokat szállító autóbuszok baleseteztek szerda este a Szeben megyei Fenyőfalva (Bradu) településen, a hatóságok életbe léptették a vörös beavatkozási tervet. Összesen 34 személyt szállítottak kórházba, de senki sem sérült meg súlyosan.

A Szeben megyei rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a balesetben két autóbusz és egy személyautó volt érintett, amelyekben összesen 93-an utaztak: 86 kiskorú és hét felnőtt. A fiatalok zöme a brassói teológiai líceum diákja, és egy kiránduláson vettek részt Szeben megyében, írta az Agerpres.

A Szeben megyei mentőszolgálat valamennyi rendelkezésre álló egységét kiküldte a helyszínre, és a rohammentő-szolgálat több egysége is kivonult.

Összesen 33 kiskorút és egy felnőttet szállítottak a nagyszebeni gyermekkórházba, illetve a megyei sürgősségi kórházba, kisebb sérülésekkel, zúzódásokkal.

Az előzetes vizsgálatok alapján az elöl haladó autóbusz sofőrje hirtelen fékezett, amikor meglátta a szemből érkező személygépkocsit, és a mögötte haladó busz belerohant, majd a személyautónak is nekiütköztek.

A rendőrség vizsgálatot indított a baleset pontos körülményeinek megállapítására.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!