Megláncolták a fogyatékkal élő idős székely férfit Csíkdánfalván, le is videózták

2023. április 24. – 16:16

Másolás

Vágólapra másolva

Korábbi agyvérzés miatt fogyatékkal élő idős férfit kötözött meg lánccal három fiatalabb falubeli az erdőben, egyikük felvételt is készített a bántalmazásról. A Hargita megyei Csíkdánfalván készült megdöbbentő videó eljutott az áldozat lányához, aki feljelentést tett a rendőrségen.

Fotó: képernyőmentés a videóból
Fotó: képernyőmentés a videóból

Moisă Tünde a közösségi oldalán is közzétette a telefonos videót, amelyen jól látszik, hogy a bántalmazott férfi a földön fekszik, a nyakától a bokájáig megláncolva, miközben egy üvegből itatni próbálják. A felháborodott nő a Székelyhonnak elmondta, tudatosítani szeretné a nyilvánosságban, hogy ilyen cselekedetet nem lehet következmények nélkül elkövetni.

Édesapja korábban agyvérzést kapott, hosszú ideig ágyban fekvő beteg volt, részletezte. Amikor kissé felépült, hazaköltözött Dánfalvára, ahol azonban a három férfi kihasználta, ingyen dolgoztatta, csúfot űzött belőle, és elképzelhető, hogy nem most először bántalmazták fizikailag is, mondta az áldozat lánya, hozzátéve, hogy erőltették, hogy pálinkát igyon, pedig tudták, hogy nem szabad alkoholt innia.

A közzétett felvételen hallható, amint a felvételt készítő férfi utasítja két társát, hogy úgy láncolják meg az idős embert, „hogy meg ne nyuvadjon”, majd egyikük azt mondja, azért kötözik meg, mert „jól dolgozott”.

A Hargita megyei rendőrség időközben azonosította az elkövetőket: egy 51, egy 33 és egy 26 éves csíkdánfalvi férfiről van szó, akik ellen az ügyészség vezetésével ütlegelés és egyéb erőszakos cselekedetek miatt indult bűnügyi eljárás.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!