Fordulat a Dolj megyei esztenán mellkason szúrt férfi ügyében: a hatóságok mégis szándékosságra gyanakszanak

2023. április 16. – 13:26

Másolás

Vágólapra másolva

Őrizetbe vette a rendőrség azt a férfit, aki egy esztenán bárányvágás közben szúrta mellkason falustársát. A hatóságok arra gyanakodnak, hogy a szemtanúk vallomásával ellentétben nem balesetről lehet szó, a férfi mégis szándékosan követhette el tettét – írja a Digi24.

Ahogy arról beszámoltunk, a Dolj megyei Bratovoeşti községben meghalt szombaton egy férfi, akit az előzetes feltételezések szerint figyelmetlenségből szúrt mellkason egy falustársa a húsvéti bárányvágás közben.

A tragédia egy esztenán történt, ahová az elhunyt személy családtagjaival együtt ment bárányt vásárolni. A mellkason szúrt 45 éves férfit a mentők kórházba szállították, de nem élte túl a sérüléseit.

A rendőrség több szemtanút is kihallgatott, köztük az áldozat családtagjait is, akik szerint az elkövető – egy 49 éves férfi – nem szándékosan, hanem figyelmetlenségből szúrta mellkason bárányvágás közben a falustársát.

A hatóságok ugyanakkor az orvosszakértői vizsgálatok, valamint a szemtanúk kihallgatása nyomán arra gyanakszanak, hogy mégis szándékosan elkövetett cselekményről lehet szó.

„Tekintettel az orvosszakértő által megfogalmazott előzetes következtetésekre, valamint a szemtanúk fluktuáló vallomásaira, az ügyet a Dolj Megyei Törvényszékhez tartozó ügyészség büntetőügyésze vette át” – áll a Dolj megyei rendőr-főkapitányság közleményében, amelyben arra is kitérnek, hogy a rendőrség a főügyész koordinálása mellett nyomoz tovább.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!