Fordulat a Dolj megyei esztenán mellkason szúrt férfi ügyében: a hatóságok mégis szándékosságra gyanakszanak

2023. április 16. – 13:26

Másolás

Vágólapra másolva

Őrizetbe vette a rendőrség azt a férfit, aki egy esztenán bárányvágás közben szúrta mellkason falustársát. A hatóságok arra gyanakodnak, hogy a szemtanúk vallomásával ellentétben nem balesetről lehet szó, a férfi mégis szándékosan követhette el tettét – írja a Digi24.

Ahogy arról beszámoltunk, a Dolj megyei Bratovoeşti községben meghalt szombaton egy férfi, akit az előzetes feltételezések szerint figyelmetlenségből szúrt mellkason egy falustársa a húsvéti bárányvágás közben.

A tragédia egy esztenán történt, ahová az elhunyt személy családtagjaival együtt ment bárányt vásárolni. A mellkason szúrt 45 éves férfit a mentők kórházba szállították, de nem élte túl a sérüléseit.

A rendőrség több szemtanút is kihallgatott, köztük az áldozat családtagjait is, akik szerint az elkövető – egy 49 éves férfi – nem szándékosan, hanem figyelmetlenségből szúrta mellkason bárányvágás közben a falustársát.

A hatóságok ugyanakkor az orvosszakértői vizsgálatok, valamint a szemtanúk kihallgatása nyomán arra gyanakszanak, hogy mégis szándékosan elkövetett cselekményről lehet szó.

„Tekintettel az orvosszakértő által megfogalmazott előzetes következtetésekre, valamint a szemtanúk fluktuáló vallomásaira, az ügyet a Dolj Megyei Törvényszékhez tartozó ügyészség büntetőügyésze vette át” – áll a Dolj megyei rendőr-főkapitányság közleményében, amelyben arra is kitérnek, hogy a rendőrség a főügyész koordinálása mellett nyomoz tovább.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!