A belügyminisztérium arra számít, hogy szombat este 830 ezer hívő lesz jelen az ortodox templomoknál

2023. április 15. – 12:53

Másolás

Vágólapra másolva

A belügyminisztérium szombati tájékoztatása szerint országosan mintegy 24 750 alkalmazottjuk gondoskodik az ortodox húsvét ideén a bűnmegelőzésről, a vészhelyzetekben történő beavatkozásokról, illetve a közúti és a határforgalom zavartalanságáról.

Az Agerpres által ismertetett közlemény szerint szombat este a rendvédelmi szervek főként a mintegy 10 ezer ortodox templom környékén fognak járőrözni, elsősorban azon a több mint 2000 helyszínen, ahol várhatóan jelentős számú hívő, becslések szerint mintegy 830 000 ember lesz jelen.

A belügyminisztérium tudatta azt is, hogy az elmúlt 24 órában a rendőrök, a csendőrök és a katasztrófavédelmi felügyelőségek munkatársainak bevetésére összesen 4414 esetben volt szükség. A rendőrök pénteken 870 feltételezett bűncselekmény feltárásában vettek részt, az esetek 21 százalékában hivatalból, és 41 személy ellen alkalmaztak kényszerintézkedést; 159 személyt értek tetten bűncselekmény elkövetésén, és 20 országosan vagy nemzetközileg körözött személyt vettek őrizetbe.

A közlekedési rendőrök 653 jogosítványt és 178 forgalmi engedélyt vontak be különböző szabálysértések vagy bűncselekmények miatt, és összesen 7363 lej bírságot szabtaki ki mintegy 2,6 millió lej értékben.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!