Egyszerűsítik az EU-s pályázatok lebonyolítását

2023. április 13. – 16:11

Másolás

Vágólapra másolva

Egyszerűsítik és digitalizálják az EU-s pályázatok lebonyolítását. Az erről szóló sürgősségi rendeletet a szerdai ülésén fogadta el a kormány – tájékoztat az RMDSZ közleménye. A 2021-2027-es időszakban összesen 46 milliárd euró áll Románia rendelkezésére.

„A kormányrendelet elfogadása már egy óriási lépés, hisz ennek köszönhetően sokkal gyorsabb, hatékonyabb lesz a pályázási és a kiértékelési folyamat. Többek között a különböző hatósági engedélyeket például csak egyszer kell kikérni, az építési engedélyt sürgősségi eljárással bocsátják ki, a pályázat leadása és elszámolása kizárólag digitális formában működik majd, és rövidítettünk a határidőkön is” – idézi a közlemény Hegedüs Csillát, az EU-s alapokért felelős minisztérium államtitkárát.

A tájékoztatás szerint javítanak és egyszerűsítenek a MySMIS2021/SMIS2021+ online pályázási platformok működésén is. Mostantól kötelezően megjelenik a kedvezményezettek kézikönyve, amely pontos és részletes tájékoztatást ad a pályázat szakaszairól, a benyújtandó dokumentumokról és minden olyan információt közöl, amely szükséges az irányító hatósággal/közvetítő szervezettel való kapcsolattartásban. Mindezeken túl folyamatosan frissül és bővül a pályázati naptár is, hogy időben értesüljön mindenki a pályázati lehetőségekről.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!