850 ezer euróért vásárolna kaviárt és tenger gyümölcseit a Román Nemzeti Bank

2023. április 13. – 16:46

Másolás

Vágólapra másolva

Miközben a román kormány épp egy 20 milliárdos lyukat próbál betömni a költségvetésben, és a minisztereknek azon kell gondolkodniuk, hogy miként tudnak spórolni, a Román Nemzeti Bank 850 ezer euró (4,20 millió lej) értékben írt ki közbeszerzést friss és fagyasztott halakra, halkészítményekre, illetve általában tenger gyümölcseire – írja az economedia.ro.

A készítmények az intézmény három éttermébe/étkezőjébe kerülnének: a bukaresti székhelyükön működő konyhára (ők kapnák a többséget, 3,1 millió lej értékben), illetve a sinaiai és a păltiniși éttermükbe. A szerződés két évre szól, tehát ennyi ideig kellene szállítani a különböző termékeket, amikkel kapcsolatban egyértelmű elvárásokat fogalmaznak meg:

  • a vajhalat például füstölve 2-4 kg-os kiszerelésben kérik
  • a fagyasztott kalamár darabolva és tisztítva kell
  • a tonhalkonzerv nem tartalmazhat a Csendes-óceán bizonyos területeiről származó összetevőt
  • a garnélaráknak pedig fehérnek kell lennie, de néha a rózsaszínes árnyalat is belefér
  • ezen kívül kérnek friss pontyot, aranydurbincsot, szardellát, fogassüllőt, lazacot, csuka ikrát, fekete és vörös kaviárt, illetve általánosan tenger gyümölcseit (tintahalakkal, kalamárokkal, garnélarákkal, polippal, vénuszkagylóval és más kagylókkal).

Összesen 16 különböző tételt sorol fel a kiírás. Azt írják, azért van a fenti termékekre szükség, hogy változatos étrendet tudjanak biztosítani a bank alkalmazottainak. A lap megjegyzi, a BNR számos éttermet működtet országszerte. A különböző halételek bizonyos napokon a szigorú ortodox böjt idején is fogyaszthatók.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!