Továbbra is gondokat okoz a téli időjárás a közlekedésben Hargita megyében

2023. április 5. – 10:47

Másolás

Vágólapra másolva

Télies körülmények között zajlik a közlekedés Hargita megyében a 12A jelzésű országút Csíkszeredától Bákó megye határáig tartó szakaszán, illetve a 12C jelzésű országúton, egészen Neamţ megyéig – tájékoztatott az útfenntartó és útépítő vállalat brassói területi igazgatósága.

A csíkszeredai útfenntartó vállalat 22 munkagépet vetett be, 382 tonna csúszásgátló anyagot szórt ki a 11B, 12, 12A, 12C, 13A, 13B, 13C és 15 jelzésű, behavazott országutakra, írja az Agerpres.

Fotó: Hargita megyei rendőrség és tűzoltóság Fotó: Hargita megyei rendőrség és tűzoltóság
Fotó: Hargita megyei rendőrség és tűzoltóság



A 12C jelzésű országút Gyergyószentmiklós és Gyilkostó közötti szakaszán egy úttestre zuhant fenyőfát kellett eltávolítaniuk az útkarbantartóknak. A megye többi útján nincsenek gondok.

Kedden Hargita megye közútjainak nagy részén téliesek voltak az útviszonyok a sűrű havazás miatt, és a 13A jelzésű országúton Székelyudvarhely és Csíkszereda között, illetve a 15-ös országúton, Maroshévíz és Borszék között ideiglenesen korlátozták a teherautók forgalmát.

A megye szerda délután 2 óráig riasztás alatt áll jelentős mennyiségű csapadék, megerősödő szél és hideg idő miatt.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!