Bukarestben tartóztatták le egy amerikai fajgyűlölő mozgalom alapítóját

2023. március 31. – 12:39

Másolás

Vágólapra másolva

A Bukaresti Ítélőtábla elrendelte egy amerikai állampolgárságú férfi előzetes letartóztatását és kiadatását az Amerikai Egyesült Államoknak, ahol lázadásra való összeesküvés és lázító tevékenység miatt körözik, írja az Agerpes.

Az országos rendőr-főkapitányság pénteki közleménye szerint a gyanúsított egy amerikai fajgyűlölő mozgalom egyik alapítója. A nemzetközi körözés alatt álló, 33 éves férfit március 29-én fogták el Bukarestben, az Egyesült Államok pedig kérik a kiadását.

A román hatóságnak elküldött kiadatási kérelem szerint 2016 decembere és 2018 októbere között a gyanúsított Kaliforniában arra buzdította a fehérek felsőbbrendűséget hirdető mozgalmának tagjait, hogy fizikai erőszakot alkalmazzanak különböző politikai rendezvényeken olyan egyénekkel és csoportokkal szemben, akik nem támogatják az ideológiájukat.

Az amerikai hatóságok szerint a férfi kézitusa-kiképzéseket tartott a szervezet tagjainak, és két politikai rendezvényre is elutazott, ahol több személyt, köztük egy rendőrt is bántalmazott. A kézitusa-kiképzéséről képeket és videókat is közzétett az interneten a fehér felsőbbrendűséget hirdető üzenetek kíséretében.

A gyanúsított a bukaresti rendőrség fogdájában vár a kiadatására.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!