Bukarestben tartóztatták le egy amerikai fajgyűlölő mozgalom alapítóját

2023. március 31. – 13:39

Másolás

Vágólapra másolva

A Bukaresti Ítélőtábla elrendelte egy amerikai állampolgárságú férfi előzetes letartóztatását és kiadatását az Amerikai Egyesült Államoknak, ahol lázadásra való összeesküvés és lázító tevékenység miatt körözik, írja az Agerpes.

Az országos rendőr-főkapitányság pénteki közleménye szerint a gyanúsított egy amerikai fajgyűlölő mozgalom egyik alapítója. A nemzetközi körözés alatt álló, 33 éves férfit március 29-én fogták el Bukarestben, az Egyesült Államok pedig kérik a kiadását.

A román hatóságnak elküldött kiadatási kérelem szerint 2016 decembere és 2018 októbere között a gyanúsított Kaliforniában arra buzdította a fehérek felsőbbrendűséget hirdető mozgalmának tagjait, hogy fizikai erőszakot alkalmazzanak különböző politikai rendezvényeken olyan egyénekkel és csoportokkal szemben, akik nem támogatják az ideológiájukat.

Az amerikai hatóságok szerint a férfi kézitusa-kiképzéseket tartott a szervezet tagjainak, és két politikai rendezvényre is elutazott, ahol több személyt, köztük egy rendőrt is bántalmazott. A kézitusa-kiképzéséről képeket és videókat is közzétett az interneten a fehér felsőbbrendűséget hirdető üzenetek kíséretében.

A gyanúsított a bukaresti rendőrség fogdájában vár a kiadatására.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!