Öngyilkos lett egy loverboy-módszerrel átvert, prostitúcióra kényszerített áldozat

2023. március 29. – 11:02

Másolás

Vágólapra másolva

Harminc napra vizsgálati fogságba helyeztek kedden egy galaci férfit, akit azzal vádolnak, hogy prostitúcióra kényszerítette a barátnőjét, aki emiatt öngyilkos lett.

A vádirat szerint a férfi 2021 őszén került kapcsolatba az áldozattal, akit az ún. loverboy-módszerrel cserkészett be, azaz szerelmet hazudott neki, hogy a befolyása alá vonja. 2022 áprilisában és júniusában Bukarest és Kolozsvár területén, illetve Németországban is prostitúcióra kényszerítette, a szexuális szolgáltatásokért kapott pénzt pedig nagyrészt zsebre tette, derül ki a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) közleményéből.

Az ügyészség szerint az áldozat 2022 júniusában kiugrott egy bukaresti tömbház ötödik emeletéről, egy olyan lakásból, ahol klienseket fogadott. Halála után a vádlott elhagyta Romániát, de 2023 márciusában visszatért.

A vádlott lakásán végzett házkutatás alkalmával 9 gramm kannabiszt is találtak, jegyzi meg a közlemény.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!