Az erős szél egy kamion pótkocsiját is felborította Északkelet-Romániában

2023. március 28. – 17:36

Másolás

Vágólapra másolva

Az erős szél borította fel egy teherautó pótkocsiját kedden Botoşani megyében, a 29C jelzésű országúton. Az úton egy időre megbénult a forgalom, írta a Botoşani megyei katasztrófavédelem (ISU) közlésére hivatkozva az Agerpres.

A tájékoztatás szerint az erős szél miatt felborult egy mozgásban lévő kamion pótkocsija, amely kis híján magával rántotta a teljes járművet. A kamion keresztbe állt meg az úton, így a forgalom egy időre lebénult.

A sofőr az 112-es segélyhívó számon kért segítséget. A helyszínre érkező tűzoltócsapat visszahelyezte kerekeire a pótkocsit, így a kamion folytathatta útját, és a közlekedés ismét beindult – olvasható a katasztrófavédelem közleményében.

Kedd este 11 óráig Románia legnagyobb részében elsőfokú szélriasztás van érvényben. A helyenként megerősödő szél elérheti az 50-65 kilométeres, vagy meghaladhatja a 70-75 kilométeres óránkénti sebességet is.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!