Több forgalmi rendőrt letartóztattak korrupció gyanúja miatt Brassó megyében

2023. március 27. – 09:21

Másolás

Vágólapra másolva

Hét gyanúsítottat, köztük négy rendőrt vettek őrizetbe vasárnap este Brassó megyében, miután egy korrupciós ügyben húsz házkutatást hajtottak végre, írja a Hotnews.

A letartóztatott rendőrök közül az egyik a brassópojánai, egy másik a rozsnyói, további kettő pedig a brassói forgalmi rendőrség alkalmazottja, közölte Adrian Radu Brassó megyei főügyész. Őket azzal gyanúsítják, hogy pénzért vagy javakért cserébe eltekintettek a szabályszegő sofőrök megbüntetésétől vagy kedveztek a sofőrvizsgára jelentkezőknek.

A rendőrökön kívül három embert vettek még őrizetbe, kettőt közülük azzal gyanúsítanak, hogy csúszópénzt adtak a hajtási jogosítvány megszerzéséért, a harmadik pedig közvetíthetett a vizsgáztató rendőrök felé.

A rendőrség korrupcióellenes igazgatóságának (DGA) Kovászna megyei fiókja a Brassó megyei ügyészség felügyelete alatt vasárnap összesen húsz helyszínen, lakásokban és rendőrségi székhelyeken tartott házkutatást Brassóban, Brassópojánán, Rozsnyóban, Alsómoécson (Moieciu), Szúnyogszéken (Dumbrăvița), Szászhermányban (Hărman) és Höltövényen (Hălchiu).

A jelenlegi információk szerint amellett, hogy a forgalmi rendőrök csúszópénzt fogadtak el, egyikük arra biztatott egy sofőrt, akinek visszatartotta a hajtási engedélyét, hogy közúton vezessen, egy másik esetben pedig a rendőr szándékosan nehezítette a nyomozást, hogy kedvezzen az érintettnek. A nyomozóknak arról is tudomásuk van, hogy a brassói rendőrség alkalmazottai anyagi előnyökért cserébe kedveztek a hajtási engedély megszerzésénél vagy a vizsgára, a jármű forgalomba írására vagy a hajtási engedély cseréjére adott időpontfoglalásnál, derült ki a DGA közleményéből.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!