Hétfő estétől erős szélre lehet számítani, a magas hegyvidéken vörös jelzésű riasztás lesz érvényben

2023. március 27. – 13:42

Másolás

Vágólapra másolva

Vörös jelzésű szélriasztást adott ki hétfőn az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) a Déli-Kárpátok 1800 méter fölötti régióira, ahol a légmozgás sebessége kedden hajnali 2 órától kezdődően meghaladhatja a 140 kilométert óránként. Az érintett megyék: Hunyad, Gorj, Szeben, Vâlcea, Brassó, Argeş és Dâmboviţa, írja az Agerpres.

 Hétfői figyelmeztetés és az érintett megyék – Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) weboldala
Hétfői figyelmeztetés és az érintett megyék – Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) weboldala

A szakemberek ugyanakkor másodfokú (narancssárga) riasztást adtak ki hétfő este 11 órától kedd este 11 óráig a Déli-Kárpátok, a Kárpát-kanyar és az Erdélyi-szigethegység 1500 méter fölötti régióira, itt a széllökések sebessége elérheti a 120-140 kilométert óránként. A meteorológusok figyelmeztetnek, hogy hóviharok miatt a látási távolság nagyon lecsökken. Arad, Bihar, Kolozs, Fehér, Krassó-Szörény, Brassó, Prahova, Kovászna, Buzău és Vrancea megyét érinti a riasztás.

Ugyanabban az időszakban az ország legnagyobb részében elsőfokú szélriasztás lesz érvényben. A helyenként megerősödő szél elérheti az 50-65 kilométeres, vagy meghaladhatja a 70-75 kilométeres óránkénti sebességet is.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!