Hétfő estétől erős szélre lehet számítani, a magas hegyvidéken vörös jelzésű riasztás lesz érvényben

2023. március 27. – 13:42

Másolás

Vágólapra másolva

Vörös jelzésű szélriasztást adott ki hétfőn az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) a Déli-Kárpátok 1800 méter fölötti régióira, ahol a légmozgás sebessége kedden hajnali 2 órától kezdődően meghaladhatja a 140 kilométert óránként. Az érintett megyék: Hunyad, Gorj, Szeben, Vâlcea, Brassó, Argeş és Dâmboviţa, írja az Agerpres.

 Hétfői figyelmeztetés és az érintett megyék – Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) weboldala
Hétfői figyelmeztetés és az érintett megyék – Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) weboldala

A szakemberek ugyanakkor másodfokú (narancssárga) riasztást adtak ki hétfő este 11 órától kedd este 11 óráig a Déli-Kárpátok, a Kárpát-kanyar és az Erdélyi-szigethegység 1500 méter fölötti régióira, itt a széllökések sebessége elérheti a 120-140 kilométert óránként. A meteorológusok figyelmeztetnek, hogy hóviharok miatt a látási távolság nagyon lecsökken. Arad, Bihar, Kolozs, Fehér, Krassó-Szörény, Brassó, Prahova, Kovászna, Buzău és Vrancea megyét érinti a riasztás.

Ugyanabban az időszakban az ország legnagyobb részében elsőfokú szélriasztás lesz érvényben. A helyenként megerősödő szél elérheti az 50-65 kilométeres, vagy meghaladhatja a 70-75 kilométeres óránkénti sebességet is.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!