Több hűtőházat és tartósító raktárt ígér a kormány a gazdáknak, hogy a szezonon kívül is folyamatosan el tudják látni az áruházláncokat

2023. március 24. – 19:20

Másolás

Vágólapra másolva

A kormány fokozni fogja a helyi gazdálkodók és termelők támogatását, hogy növelni lehessen a belföldön feldolgozott mezőgazdasági termékek mennyiségét – mondta Nicolae Ciucă a román kiskereskedelmi ágazat képviselőivel tartott megbeszélésén.

Az Agerpres összefoglalója szerint a pénteki megbeszélés fő témája az volt, hogy nagyobb teret kell adni a romániai termékeknek az üzletláncokban, és olyan megoldásokat kell találni, amelyek növelik a romániai termelők versenyképességét és a fenntartható fejlődést az élelmiszerbiztonság feltételei között.

„Több hűtőházra és tartósító raktárra van szükségünk a román termelők számára, akik így biztosítani tudják a szezonon kívül is a folyamatos ellátást a nagy áruházláncok számára zöldséggel, gyümölccsel, felvágottal és tejtermékekkel. A kormány fokozni fogja a helyi gazdák és termelők támogatását, hogy növelje a belföldön feldolgozott mezőgazdasági termékek mennyiségét, valamint kiegyensúlyozza az ország kereskedelmi mérlegét” – idézi Ciucăt a kormány közleménye.

A felek megállapodtak, hogy a legközelebbi megbeszélésen a termelők/feldolgozók képviselői is részt vesznek, hogy a romániai fogyasztók érdekében közös stratégiát dolgozzanak ki a belföldi mezőgazdasági és az élelmiszeripari termékek hatékonyabb értékesítésére – tájékoztat még a kormány.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!