Néhány órával azután, hogy közvitára bocsátotta, már vissza is vonta a speciális nyugdíjakról szóló javaslatát a védelmi minisztérium

2023. március 20. – 20:12

Másolás

Vágólapra másolva

Néhány órával azután, hogy hétfőn közvitára bocsátotta, már vissza is vonta a speciális nyugdíjakról szóló javaslatát a védelmi minisztérium, írja G4Media.

A védelmi minisztérium hétfőn jelentette be, hogy közvitát indít arról a törvénytervezetről, amely az eddigiek mellett egy újabb kategóriának biztosított volna speciális nyugdíjat. A tervezet értelmében a katonai intézmények civil alkalmazottai vonulhattak volna korengedménnyel nyugdíjba.

A minisztérium tájékoztatása szerint a törvénytervezetet a védelmi, a közrendvédelmi és a nemzetbiztonsági intézmények, azaz a hadsereg, a rendőrség, a csendőrség és a titkosszolgálatok dolgozták ki. A törvénytervezet az egységes állami nyugdíjrendszerről szóló 2010/263-as törvény 29. és 30. cikkét módosított volna, kiegészítve a „különleges munkakörülmények között dolgozók” kategóriáit.

Aztán néhány órával azután, hogy bejelentették, közvitára bocsátották a módosító javaslatot, a minisztérium már arról tájékoztatta a sajtót, hogy „az eddig beérkezett észrevételek alapján” visszavonja a törvénytervezetet.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!