Néhány órával azután, hogy közvitára bocsátotta, már vissza is vonta a speciális nyugdíjakról szóló javaslatát a védelmi minisztérium

2023. március 20. – 19:12

Másolás

Vágólapra másolva

Néhány órával azután, hogy hétfőn közvitára bocsátotta, már vissza is vonta a speciális nyugdíjakról szóló javaslatát a védelmi minisztérium, írja G4Media.

A védelmi minisztérium hétfőn jelentette be, hogy közvitát indít arról a törvénytervezetről, amely az eddigiek mellett egy újabb kategóriának biztosított volna speciális nyugdíjat. A tervezet értelmében a katonai intézmények civil alkalmazottai vonulhattak volna korengedménnyel nyugdíjba.

A minisztérium tájékoztatása szerint a törvénytervezetet a védelmi, a közrendvédelmi és a nemzetbiztonsági intézmények, azaz a hadsereg, a rendőrség, a csendőrség és a titkosszolgálatok dolgozták ki. A törvénytervezet az egységes állami nyugdíjrendszerről szóló 2010/263-as törvény 29. és 30. cikkét módosított volna, kiegészítve a „különleges munkakörülmények között dolgozók” kategóriáit.

Aztán néhány órával azután, hogy bejelentették, közvitára bocsátották a módosító javaslatot, a minisztérium már arról tájékoztatta a sajtót, hogy „az eddig beérkezett észrevételek alapján” visszavonja a törvénytervezetet.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!