Saját párttársai verték meg a PSD kolozsvári önkormányzati képviselőjét

2023. március 18. – 15:30

Másolás

Vágólapra másolva

Súlyos fejsérüléssel és törött bordákkal került a Kolozs megyei kórház sűrgősségi osztályára Anca Ciubăncan, a Szociáldemokrata Párt (PSD) önkormányzati képviselője. A Foaia Transilvania szerint a politikus sérüléseit három párttársa okozta, mert azt tette szóvá a kollégáinak, hogy a párt kolozsvári székházában dohányoznak.

A lap szerint Ciubăncant a PSD kolozsvári szervezetének székhelyéül szolgáló épület udvarán bántalmazták a párttársai, közülük kettőt nevezett meg, Angela Sacaliș-t és Evelina Mileát, utóbbi a PSD Kolozsvár ifjúsági szervezetének elnöke.

A konfliktus a jelek szerint onnan indulhatott, hogy Ciubăncan szóvá tette, törvény tiltja a cigarettázást középületekben. A szóváltást követően lökdösődés alakulhatott ki, aminek következtében Ciubăncan az udvaron elesett, és beverte a fejét az aszfaltba.

„Minden az udvaron történt. Amikor a székházhoz értem, arra kértem őket, hogy nyissák ki a kaput a távirányítóval. Úgy cigarettáztak odabent, mint a törökök. Azt mondtam nekik, hogy ne űzzenek gúnyt más munkájából. Erre Sacaliș szidalmazni kezdett, amire válaszként én azzal reagáltam, hogy a PSD székhelye középület, ahol nem dohányozhatnak” – mondta a sértett politikus a Foaia Transilvaniának.

Állítása szerint Sacaliș a szóváltást követően először őt, majd a beltéri dohányzást tiltó törvény egyik kidolgozóját, Aurelia Cristeát kezdte szidalmazni, ezt követően többször hasba rúgta, majd meglökte. „Elestem és beütöttem a fejem. Nagyon rosszul vagyok” – mondta a politikus, aki még a sürgősségi osztályon volt, amikor a lap megkereste.

A konfliktus helyszínére egyébként rendőröket és rohammentőt is hívtak.

A Foia Transilvania próbálta megkeresni Angela Sacaliș-t, de nem kívánt nyilatkozni.

A PSD kolozsvári szervezete ugyanakkor bejelentette, hogy mihamarabb kivizsgálják az ügyet, és meghozzák a megfelelő intézkedéseket.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!