A határigazgatás hatékonyságának javítását célzó kísérleti projekthez csatlakozik Románia

2023. március 18. – 10:39

Másolás

Vágólapra másolva

Románia csatlakozik az uniós menekültügyi eljárások és határigazgatás hatékonyságának javítását célzó kísérleti projekthez – írja az Agerpres a belügyminisztérium bejelentésére hivatkozva.

A kísérleti projekthez való csatlakozásról Lucian Bode belügyminiszer az Európai Bizottság belügyi biztosával, Ylva Johanssonnal szándéknyilatkozatot írt alá pénteken Brüsszelben. A projekt lényege a menekültügyi és visszatérítési eljárások, a határigazgatás és a nemzetközi együttműködés hatékonyabbá tételét célzó eszközök alkalmazása a romániai jó gyakorlatokra alapozva.

A kísérleti projekthez operatív, technikai és pénzügyi támogatást nyújt az Európai Bizottság, az Európai Unió Menekültügyi Ügynöksége (EUAA), az Európai Rendőrségi Hivatal (Europol) és a Frontex uniós határvédelmi ügynökség.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!