Beüzemelték Marosvásárhelyen az elektromos buszokat

2023. március 16. – 14:04

Beüzemelték Marosvásárhelyen az elektromos buszokat
Elektromos buszok és töltőállomások Marosvásárhelyen – Fotó: Kelemen Hunor Facebook-oldala

Másolás

Vágólapra másolva

Csütörtöktől forgalomba állnak az új elektromos autóbuszok Marosvásárhelyen – közölte Portik Vilmos alpolgármester a Facebookon. Az elöljáró szerint a 32 darab busz közül mától a 23-as, a 18-as és 4-es járatokon közlekednek az elektromos meghajtású járművek, péntektől pedig már a 12-es, 20-as és 17-es vonalakon is.

Az ünnepi átadó alkalmából Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettes, az RMDSZ elnöke és Cseke Attila fejlesztési miniszter is a városba utazott.

„Összesen 397 elektromos meghajtású autóbusznak a közbeszerzését végezte el a fejlesztési minisztérium az elmúlt több mint 2 évben, ez a 32 autóbusz ennek a csomagnak a része. És nem fogunk itt megállni, mert az országos helyreállítási alappal (PNRR) 958 ilyen típusú autóbusz megvásárlására biztosítottuk a finanszírozást, aláírt szerződésekről van szó” – nyilatkozta Cseke.

Soós Zoltán, Marosvásárhely polgármestere még 2021. májusában írta alá a 32 elektromos autóbusz beszerzésére a szerződést a versenytárgyaláson győztes lengyel Solaris buszgyártó cég képviselőjével.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!