Kiesett egy diák egy kolozsvári iskola harmadik emeletéről

2023. március 16. – 12:48

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

iegiattrcsérülé

George Coșbuc Főgimnázium Petőfi (Avram Iancu) utca és Tordai út sarkán álló épületének harmadik emeletéről zuhant ki kedd reggel 10 óra körül egy 13 éves lány, adta hírül a Știri de Cluj.

A mentőszolgálat közleménye szerint a tanulót az épület mellett találták, eszméleténél volt, és kórházba szállították kivizsgálásra.

Az incidensről a rendőrséget is értesítették, az ügyben gondatlanságból elkövetett testi sértés gyanújával indult eljárás.

Egyedül volt az osztályteremben, miközben a társai múzeumba indultak

Horațiu Bota Popa, a George Coșbuc Főgimnázium igazgatója a Știri de Clujnak elmondta, hogy a biztonsági kamera felvételén az látszik, hogy a diák egyedül tartózkodott az osztályteremben, és kétszer is felmászott az ablakpárkányra. Első alkalommal leszállt és kézbe vette a telefonját, második alkalommal pedig kiesett, de azt nem tudni, hogy megcsúszott vagy szándékosan ugrott-e ki.

Az igazgató azt is elmondta, hogy az osztály éppen múzeumlátogatásra készült és az iskola előtt gyülekeztek, a hiányzó tanulót pedig kétszer is hívta telefonon az osztályfőnöke, de nem vette fel. Horațiu Bota Popát az iskolaorvos értesítette arról, hogy egy tanuló kiesett a harmadik emeletről, előbb egy fémfedélre, majd onnan a fűre. Ezután az igazgató tárcsázta az 112-es sürgősségi hívószámot.

Daniela Dreghiciu, a Kolozsvári Gyermekkórház szóvivője a Cluj24-nek elmondta, hogy a 13 éves lánynak gerinctörése és mellkasi-hasüregi zúzódása volt, de nem vesztette el az eszméletét és hemodinamikailag stabil volt. A sérültet az idegsebészeti osztályon megműtik, mondta még a szóvivő.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!