Sztrájkőrséget hirdetnek a tanügyi szakszervezetek az alacsony bérek miatt

2023. március 14. – 11:28

Másolás

Vágólapra másolva

A prefektúrák előtt állnak sztrájkőrséget keddtől a romániai oktatási szakszervezetek, akik elsősorban azt róják fel a kormánynak, hogy érdektelenséget tanúsít a tanügyben dolgozóknak járó béremeléssel kapcsolatban, írja az Agerpres.

A Szabad Tanügyi Szakszervezetek Szövetsége (FSLI), valamint a Spiru Haret Szakszervezeti Szövetség tagjai kedden a konstancai prefektúra előtt tüntetnek, szerdán Ialomiţa megyében, csütörtökön Argeş, Buzău, Călăraşi, Dolj és Prahova megyében, majd március 20. és 24. között az ország más megyéiben lesznek tiltakozó akciók.

A két szakszervezeti szövetség érdektelenséggel vádolja a kormányt a tanügyben dolgozók bérezésével kapcsolatban. Legfőbb követelésük, hogy valamennyi tanügyi alkalmazott kapja meg a 2017-es bértörvényben 2022-re előirányzott fizetését, kérik továbbá, hogy növeljék a tanügyi kisegítő személyzet bérét, fizessék ki a tanügyi alkalmazottak munkakörülményeinek megfelelő bérpótlékokat, és hogy a készülő új bértörvényben a pedagógusok kerüljenek egy magasabb javadalmazási kategóriába.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!