Sztrájkőrséget hirdetnek a tanügyi szakszervezetek az alacsony bérek miatt

2023. március 14. – 12:28

Másolás

Vágólapra másolva

A prefektúrák előtt állnak sztrájkőrséget keddtől a romániai oktatási szakszervezetek, akik elsősorban azt róják fel a kormánynak, hogy érdektelenséget tanúsít a tanügyben dolgozóknak járó béremeléssel kapcsolatban, írja az Agerpres.

A Szabad Tanügyi Szakszervezetek Szövetsége (FSLI), valamint a Spiru Haret Szakszervezeti Szövetség tagjai kedden a konstancai prefektúra előtt tüntetnek, szerdán Ialomiţa megyében, csütörtökön Argeş, Buzău, Călăraşi, Dolj és Prahova megyében, majd március 20. és 24. között az ország más megyéiben lesznek tiltakozó akciók.

A két szakszervezeti szövetség érdektelenséggel vádolja a kormányt a tanügyben dolgozók bérezésével kapcsolatban. Legfőbb követelésük, hogy valamennyi tanügyi alkalmazott kapja meg a 2017-es bértörvényben 2022-re előirányzott fizetését, kérik továbbá, hogy növeljék a tanügyi kisegítő személyzet bérét, fizessék ki a tanügyi alkalmazottak munkakörülményeinek megfelelő bérpótlékokat, és hogy a készülő új bértörvényben a pedagógusok kerüljenek egy magasabb javadalmazási kategóriába.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!