Kedd estig lehet még jelentkezni a XI. Jogász Esettanulmány-Versenyre

2023. március 14. – 12:34

Másolás

Vágólapra másolva

Kedd éjfélig lehet még jelentkezni a Mikó Imre Jog- és Közgazdaságtudományi Szakkollégium által idén 11. alkalommal szervezi meg a Jogász Esettanulmány-versenyre. A szervezők a 18 és 25 év közötti, alapképzésben résztvevő magyar joghallgatók jelentkezését várják a versenyre. Az érdeklődők itt tudnak regisztrálni.

A résztvevők két szakaszban mérik össze tudásukat. Az első szakaszban, ami egy írásbeli, a versenyzőknek két-két jogesetettel kell megbirkózniuk négy nap alatt. Elsőévesként egy-egy adatvédelmi jogi és polgári jogi esetet, másod-, harmad- és negyedévesként pedig egy-egy büntetőjogi és polgári jogi esetet. A mesterisek az adatvédelmi jogi szekcióban mérhetik össze tudásuk. Ezen szekcióba jelentkezhetnek a másod-, harmad- és negyedéves hallgatók is opcionális jelleggel. A megoldások beküldését követően egy tapasztalt, gyakorló jogászokból (ügyvédekből és tanárokból), illetve compliance szakemberekből álló szakmai zsűri bírálja el azt, hogy ki jut tovább a verseny második szakaszába, a döntőbe. A versenyzők itt már szóban prezentálhatják megoldásaikat és győzhetik meg a zsűrit azok helyességéről. A verseny románul zajlik, ez alól kivételt képez az adatvédelmi esetek megoldása.

Az Adatvédelmi jogi szekció szakmai hátterét Boros Anita ügyvéd és Székely Barnabás, a Privacy Pro adatvédelmi szakértője biztosítják. A Büntetőjogi szekcióban Gáspár-Szilágyi János, Kádár Hunor, Kis Júlia és Majorán Tamás ügyvédek a zsűritagok. A Polgári jogi szekcióban Gogolák Csongor, Pál Dorottya, Székely János és Szendrei Tamás ügyvédek bírálják el a megoldásokat.

A verseny az egyetlen romániai, magyar joghallgatóknak szóló egyéni esettanulmány- megoldó verseny. A szervezők tájékoztatása szerint az esetverseny hangsúlyt fektet a joghallgatók készségeinek fejlesztésére. A résztvevők számára egy jogesetoldási, illetve egy prezentációtechnikai tréninget is biztosít.

A díjazottak értékes nyereményekben részesülnek. A szakmai gyakorlati lehetőségek mellett a választott szakkönyvek és pénzjutalmak összértéke meghaladja a 6500 lejt. Winkler Gyula európai parlamenti képviselő jóvoltából a különdíjban részesülő joghallgatók brüsszeli tanulmányúton vehetnek részt. A XI. Jogász Esettanulmány-verseny támogatói Gogolák Csongor ügyvéd, Magos Szilárd ügyvéd, Pál Dorottya ügyvéd, Székely Csaba ügyvéd, a Privacy Pro, Bartis Előd ügyvéd és Szendrei Tamás ügyvéd.

A versenyen története során több mint 350 magyar joghallgató vett részt. További részletek a Jogász Esettanulmány-verseny Facebook-oldalán, illetve a Facebook-esemény leírásában olvashatóak.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!