George Simion: Március 15-e a magyarok ünnepe, de érdekes módon a bukaresti parlament sem dolgozik

2023. március 14. – 13:48

George Simion: Március 15-e a magyarok ünnepe, de érdekes módon a bukaresti parlament sem dolgozik
George Simion az úzvölgyi katonatemetőben, 2023. jún. 2-án – Fotó: Tóth Helga / Transtelex

Másolás

Vágólapra másolva

George Simion bírálja azt a döntést, miszerint március 15-én, a magyar nemzeti ünnep napján szünnapot tart a képviselőház és a szenátus, írja az Agerpres.

A Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) elnöke sajtótájékoztatót tartott kedden, ahol egyébként jókívánságait fejezte ki a magyaroknak a március 15-i nemzeti ünnep alkalmából, tiszteletéről és megbecsüléséről biztosítva minden Romániában élő magyar állampolgárt.

„Egy dolgot azonban nem értek: miért nem dolgozik holnap a képviselőház és a szenátus itt, Bukarestben?” – fogalmazott. Szerinte ez a döntés is megerősíti, hogy a parlament „minden alkalmat megragad arra, hogy kibújjon a munka alól”.

Az AUR elnöke arra utalhat, hogy a parlamenti üléseket hétfőn, kedden és szerdán szokták tartani, március 15-re pedig valóban nincs beütemezve semmilyen ülés.

A szenátus weboldalán elérhető program szerint azonban szerdán 11:45-től egy sürgősségi kormányrendeletről tárgyal a szenátus egészségügyi bizottsága és a képviselőház programpontjai között is találtunk beírva bizottsági üléseket.

A parlament programjáról a házbizottság dönt, ennek egyik tagja Seres Dénes, RMDSZ-es képviselő, akit arról kérdeztünk volna, hogy miért nem ülésezik a képviselőház és a szenátus plénuma. Amint sikerül elérnünk, frissítjük hírünket.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!