George Simion: Március 15-e a magyarok ünnepe, de érdekes módon a bukaresti parlament sem dolgozik

2023. március 14. – 13:48

George Simion: Március 15-e a magyarok ünnepe, de érdekes módon a bukaresti parlament sem dolgozik
George Simion az úzvölgyi katonatemetőben, 2023. jún. 2-án – Fotó: Tóth Helga / Transtelex

Másolás

Vágólapra másolva

George Simion bírálja azt a döntést, miszerint március 15-én, a magyar nemzeti ünnep napján szünnapot tart a képviselőház és a szenátus, írja az Agerpres.

A Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) elnöke sajtótájékoztatót tartott kedden, ahol egyébként jókívánságait fejezte ki a magyaroknak a március 15-i nemzeti ünnep alkalmából, tiszteletéről és megbecsüléséről biztosítva minden Romániában élő magyar állampolgárt.

„Egy dolgot azonban nem értek: miért nem dolgozik holnap a képviselőház és a szenátus itt, Bukarestben?” – fogalmazott. Szerinte ez a döntés is megerősíti, hogy a parlament „minden alkalmat megragad arra, hogy kibújjon a munka alól”.

Az AUR elnöke arra utalhat, hogy a parlamenti üléseket hétfőn, kedden és szerdán szokták tartani, március 15-re pedig valóban nincs beütemezve semmilyen ülés.

A szenátus weboldalán elérhető program szerint azonban szerdán 11:45-től egy sürgősségi kormányrendeletről tárgyal a szenátus egészségügyi bizottsága és a képviselőház programpontjai között is találtunk beírva bizottsági üléseket.

A parlament programjáról a házbizottság dönt, ennek egyik tagja Seres Dénes, RMDSZ-es képviselő, akit arról kérdeztünk volna, hogy miért nem ülésezik a képviselőház és a szenátus plénuma. Amint sikerül elérnünk, frissítjük hírünket.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!