Etológiai alapképzést indít angol nyelven a kolozsvári Agrártudományi és Állatorvosi Egyetem

2023. március 13. – 17:37

Másolás

Vágólapra másolva

A 2023-2024-es tanévtől kezdődően – Romániában először – az állatok viselkedésének tanulmányozására irányuló új angol nyelvű alapképzést indít a kolozsvári Agrártudományi és Állatorvosi Egyetem (USAMV).

Az Animal Behaviour and Welfare nevű program az Állattudományi és Biotechnológiai Karon (FZB) indul és négy éves lesz, idézte az egyetem hétfői közleményét az Agerpres.

A képzés európai szintű képesítést nyújt, amit a romániai munkaerőpiac képviselői is igényelnek, közölte az USAMV. „Ennek az alapképzésnek az egyedisége abban a multidiszciplináris és interdiszciplináris megközelítésben rejlik, amely elméleti és gyakorlati ismereteket közvetít olyan területeken, mint az etológia, az állatpszichológia, a viselkedésgenetika, az állatok nemzetközi szabványok szerinti jóléte, érzelmeik és kogníciójuk működése, állatok által segített beavatkozások és sok más” – idézte az Állattudományi és Biotechnológiai Kar dékánját, Daniel Dezmireant a sajtóközlemény.

A képzés előfutáraként svájci szakértők tartanak ingyenes, online is követhető szemináriumot március 15-én: Dennis C. Turner professzor, a macskák viselkedésének és az állatasszisztált beavatkozásoknak egyik vezető kutatója, valamint Marco Adda, aki a szabadon élő kutyák viselkedésének tanulmányozására és az antrozoológiára specializálódott.

A kolozsvári Agrártudományi és Állatorvosi Egyetemen egyébként 2021-től már működik Etológia és ember-állat interakciók mesterképzés, szintén angol nyelven.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!