Ketrecbe zártak és botokkal ütöttek egy 12 évest a társai

2023. március 13. – 19:20

Másolás

Vágólapra másolva

Ketrecbe zártak, csúfoltak és botokkal ütöttek egy 12 éves fiút a társai a Bákó megyei Parincea községben 2022 áprilisában. A rendőrség és a megyei tanfelügyelőség semmit nem tett a hasonló esetek megelőzéséért, hiszen a fiát később is bántalmazták, az elkövetőket pedig egy év után sem vonták még felelősségre, állítja az áldozat édesapja.

A News.ro hírportál az apa beleegyezésével közzétette azt a 2022. április 9-én készült videofelvételt, amelyet a jelek szerint az egyik bántalmazó gyermek készített a ketrecbe zárt társáról, akit gúnyosan kutyának nevez, miközben az áldozat könyörög, hogy engedjék ki.

A felvétel a parinceai Technológiai Líceum udvarán készült az apa szerint, aki azt állítja, hogy az iskola vezetőségének birtokában van egy másik felvétel is, amelyen látszik, hogy a ketrecbe zárt fiát négyen botokkal ütik.

A Bákó megyei rendőrség a News.ro-val közölte, hogy ütlegelés és más erőszakos cselekmények, illetve szabadságtól való megfosztás gyanújával nyomozás folyik három kiskorú ellen, akik 14 és 16 év közöttiek voltak a történtek idején. Hozzátették, hogy a nyomozás részletei nem nyilvánosak.

Az áldozat édesapja azonban elmondta, nem érti, hogy miért csak három gyanúsított ellen folyik nyomozás, mikor a fia bántalmazói négyen voltak. Azt is közölte, hogy fel akarja jelenteni a rendőrségen Ana-Maria Egarmin Bákó megyei főtanfelügyelőt, amiért az általa vezetett intézmény nem kezelte megfelelően a helyzetet.

A Bákó megyei tanfelügyelőség februári közleményében tagadta, hogy szőnyeg alá seperték volna a 2022 áprilisában történteket, hiszen, mint írják, értesítették az illetékes hatóságokat. Mint kiemelték, az eset nem az iskola területén, hanem a polgármesteri hivatal udvarán történt.

A bántalmazott gyermek apja ugyanakkor hangsúlyozta, elégedetlen azzal, ahogy a hatóságok ezt az ügyet kezelik és úgy gondolja, hogy nem tesznek eleget azért, hogy hasonló esetek ne fordulhassanak elő, hiszen a fiát a 2022 áprilisában történt incidens után más iskolatársai is bántalmazták az iskola közelében.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!