Ketrecbe zártak és botokkal ütöttek egy 12 évest a társai

2023. március 13. – 19:20

Másolás

Vágólapra másolva

Ketrecbe zártak, csúfoltak és botokkal ütöttek egy 12 éves fiút a társai a Bákó megyei Parincea községben 2022 áprilisában. A rendőrség és a megyei tanfelügyelőség semmit nem tett a hasonló esetek megelőzéséért, hiszen a fiát később is bántalmazták, az elkövetőket pedig egy év után sem vonták még felelősségre, állítja az áldozat édesapja.

A News.ro hírportál az apa beleegyezésével közzétette azt a 2022. április 9-én készült videofelvételt, amelyet a jelek szerint az egyik bántalmazó gyermek készített a ketrecbe zárt társáról, akit gúnyosan kutyának nevez, miközben az áldozat könyörög, hogy engedjék ki.

A felvétel a parinceai Technológiai Líceum udvarán készült az apa szerint, aki azt állítja, hogy az iskola vezetőségének birtokában van egy másik felvétel is, amelyen látszik, hogy a ketrecbe zárt fiát négyen botokkal ütik.

A Bákó megyei rendőrség a News.ro-val közölte, hogy ütlegelés és más erőszakos cselekmények, illetve szabadságtól való megfosztás gyanújával nyomozás folyik három kiskorú ellen, akik 14 és 16 év közöttiek voltak a történtek idején. Hozzátették, hogy a nyomozás részletei nem nyilvánosak.

Az áldozat édesapja azonban elmondta, nem érti, hogy miért csak három gyanúsított ellen folyik nyomozás, mikor a fia bántalmazói négyen voltak. Azt is közölte, hogy fel akarja jelenteni a rendőrségen Ana-Maria Egarmin Bákó megyei főtanfelügyelőt, amiért az általa vezetett intézmény nem kezelte megfelelően a helyzetet.

A Bákó megyei tanfelügyelőség februári közleményében tagadta, hogy szőnyeg alá seperték volna a 2022 áprilisában történteket, hiszen, mint írják, értesítették az illetékes hatóságokat. Mint kiemelték, az eset nem az iskola területén, hanem a polgármesteri hivatal udvarán történt.

A bántalmazott gyermek apja ugyanakkor hangsúlyozta, elégedetlen azzal, ahogy a hatóságok ezt az ügyet kezelik és úgy gondolja, hogy nem tesznek eleget azért, hogy hasonló esetek ne fordulhassanak elő, hiszen a fiát a 2022 áprilisában történt incidens után más iskolatársai is bántalmazták az iskola közelében.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!