Medve sebesített meg egy férfit a Hargita megyei Kissolymosban

2023. március 12. – 20:56

Másolás

Vágólapra másolva

„Újabb medvetámadás Hargita megyében! Ez idén a második eset” – jelenti a Facebook-oldalán Borboly Csaba, a Hargita Megyei Tanács elnöke, aki élőben jelentkezett a helyszínről.

Borboly szerint az eset ezúttal Kissolymosban, a falu belterületén történt vasárnap délben, körülbelül fél 1-kor.

Elmondása alapján a férfi szokatlan kutyaugatásra figyelt fel, ezért egy fejszével a kezében ment ki a kert végébe, ott találkozott a medvével.

A megyei tanácselnök úgy tudja, hogy az áldozat súlyosan megsérült, de „volt annyi ereje, hogy visszamenjen a házhoz, majd ott ájult el”. A férfit mentők szállították a székelyudvarhelyi kórházba.

Borboly Csaba a videóban kifejti: sürgősen keresi a románandrásfalvi alpolgármestert, Suteu Ionicat, mert szerinte „minél előbb kellene intézkedni, a törvény szerint 24 órán belül ki kellene állítani a medve kilövésére vonatkozó polgármesteri rendeletet”. Erre azért van szükség – mondja Borboly, mert a medve egy település belterületén „marcangolta meg” a férfit.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!