Hollywood-szerű felirat és menedékház közel 300 ezer euróért – a lakosok szerint nem is járnak arra turisták

2023. március 12. – 12:44

Másolás

Vágólapra másolva

A híres Hollywood felirat mintájára a Vâlcea megyei Măldărești község melletti dombra kikerült a település helységneve, melléje pedig turistáknak készült menedékház is épült, mindez körülbelül 300 ezer euróért – derült ki a Digi24 hírtelevízió egyik összeállításából.

Forrás: Digi24
Forrás: Digi24

A televízió munkatársai a polgármestertől szerették volna megkérdezni, hogy a beruházás pontosan mennyi pénzébe került a településnek, Ion Bociog (PNL) azonban szokatlan modorral pattintotta le magáról az érdeklődő újságírókat, akik be is vágták az adásba a telefonbeszélgetést:

– Nem tudom, most mit mondjak. A projektet én készítettem, európai uniós forrás finanszírozta és ki van fizetve. De miért nyomozol most utánam, hogy ilyet tettem? Mit akarsz?

– Azt akartam kérdezni, hogy mennyi pénzbe került.

– Figyelj, szombaton ne kérdezz. Gyere el hétfőn az irodába és ott kérdezd meg. Az összes pénzt felhasználtam. Ha nyomozni akarsz utánam, gyere a DNA-val.

– Polgármester úr…

-Viszlát. Megértetted? Ennyi.

– Polgármester úr, én…

– Végeztünk!

Az újságírók a helyszínre kiérve, a beruházást jelző tábláról állapítják meg, hogy az óriási fehér betűk és a fából készült menedékház elkészítésére szánt projektet még 2014-ben indították és 2020-ban fejezték be. A riporter rámutat, hogy a menedékházra három napelem is került, azonban az épületben nincs áram biztosítva az arra tévedő célszemélyeknek. Egy másik hiányosságként említik még, hogy a menedékháztól kezdődő turistaösvényt csak néhány, valószínűleg még jóval korábbi időszakból hátramaradt, már-már olvashatatlan tábla jelzi, így az erre járó érdeklődők legfennebb csak a GPS-applikációk segítségével tudnak eligazodni a környéken.

A riporterek a helybélieket is megkérdezték, akik elmondták: igaz, szép a környék, de nem járnak turisták a településre, legfennebb havonta egy személy.

Măldărești lakossága még a 2002-es népszámlálási eredmények alapján meghaladta a 2 ezer főt, a legfrissebb felmérés alapján most már kicsivel több, mint 1700 főt számlál a négy települést összefogó község.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!