Hollywood-szerű felirat és menedékház közel 300 ezer euróért – a lakosok szerint nem is járnak arra turisták

2023. március 12. – 12:44

Másolás

Vágólapra másolva

A híres Hollywood felirat mintájára a Vâlcea megyei Măldărești község melletti dombra kikerült a település helységneve, melléje pedig turistáknak készült menedékház is épült, mindez körülbelül 300 ezer euróért – derült ki a Digi24 hírtelevízió egyik összeállításából.

Forrás: Digi24
Forrás: Digi24

A televízió munkatársai a polgármestertől szerették volna megkérdezni, hogy a beruházás pontosan mennyi pénzébe került a településnek, Ion Bociog (PNL) azonban szokatlan modorral pattintotta le magáról az érdeklődő újságírókat, akik be is vágták az adásba a telefonbeszélgetést:

– Nem tudom, most mit mondjak. A projektet én készítettem, európai uniós forrás finanszírozta és ki van fizetve. De miért nyomozol most utánam, hogy ilyet tettem? Mit akarsz?

– Azt akartam kérdezni, hogy mennyi pénzbe került.

– Figyelj, szombaton ne kérdezz. Gyere el hétfőn az irodába és ott kérdezd meg. Az összes pénzt felhasználtam. Ha nyomozni akarsz utánam, gyere a DNA-val.

– Polgármester úr…

-Viszlát. Megértetted? Ennyi.

– Polgármester úr, én…

– Végeztünk!

Az újságírók a helyszínre kiérve, a beruházást jelző tábláról állapítják meg, hogy az óriási fehér betűk és a fából készült menedékház elkészítésére szánt projektet még 2014-ben indították és 2020-ban fejezték be. A riporter rámutat, hogy a menedékházra három napelem is került, azonban az épületben nincs áram biztosítva az arra tévedő célszemélyeknek. Egy másik hiányosságként említik még, hogy a menedékháztól kezdődő turistaösvényt csak néhány, valószínűleg még jóval korábbi időszakból hátramaradt, már-már olvashatatlan tábla jelzi, így az erre járó érdeklődők legfennebb csak a GPS-applikációk segítségével tudnak eligazodni a környéken.

A riporterek a helybélieket is megkérdezték, akik elmondták: igaz, szép a környék, de nem járnak turisták a településre, legfennebb havonta egy személy.

Măldărești lakossága még a 2002-es népszámlálási eredmények alapján meghaladta a 2 ezer főt, a legfrissebb felmérés alapján most már kicsivel több, mint 1700 főt számlál a négy települést összefogó község.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!