Ferenc pápa: Nem hagyhatjuk szó nélkül, hogy a nők visszaélések, kizsákmányolás áldozataivá váljanak

2023. március 11. – 18:48

Másolás

Vágólapra másolva

A világban sok helyen „hulladéknak” tekintik a nőket, és „nem maradhatunk csendben korunk e csapásával” kapcsolatban, jelentette ki szombaton Ferenc pápa. A katolikus egyházfő nyilatkozatát az Agepres szemlézi az ANSA hírügynökség jelentése alapján.

„Minden ember méltóságát és alapvető jogait tiszteletben kell tartani: az oktatást, a munkát, a véleménynyilvánítás szabadságát és így tovább. Ez különösen igaz a nőkre, mert ők még inkább ki vannak téve az erőszaknak és a visszaéléseknek” – mondta Ferenc pápa, aki hétfőn ünnepli pápaságának 10. évfordulóját.

„Kihasználják a nőket” – hangsúlyozta. „Kevesebbet fizetnek nekik azért, mert nők. Aztán, ha meglátják, hogy terhes, elveszik a munkáját” – tette hozzá a pápa.

„Nem hagyhatjuk szó nélkül, hogy a nők visszaélések, kizsákmányolás, kirekesztés és indokolatlan nyomásgyakorlás áldozataivá váljanak. Legyünk hangja fájdalmuknak, és határozottan ítéljük el az igazságtalanságokat, amelyeknek ki vannak téve, gyakran olyan körülmények között, amelyek megfosztják őket a védekezés és a megváltás minden lehetőségétől” – tette hozzá a vatikáni vezető.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!