Meghatározatlan időre szünetel a forgalom a petei és a csanálosi román-magyar határátkelőn

2023. március 8. – 11:39

Másolás

Vágólapra másolva

Technikai okok miatt szünetel a forgalom a petei és a csanálosi román-magyar határátkelőn – tájékoztatott szerdán a határrendészet máramarosszigeti területi felügyelősége.

A közlemény szerint két határátkelőt 9 óra 30 perctől zárták le a magyar fél informatikai rendszerének karbantartása miatt. A magyar hatóságok nem közölték, hogy mennyi időt vesznek igénybe a munkálatok.

A Facebookos Határátkelős tudakozó csoportban egyébként több másik határátklőnél is jelezték, hogy nem működik az informatikai rendszer.

A határrendészet élőben követhető jelzése szerint a nagylaki határátkelőnél jelenleg 90 perces a várakozási idő, a Nagylak II. határátkelőnél pedig 120 percet kell jelenleg várni. A petei határátkelőnél 100 perces várakozási idővel számolnak most, míg a csanálosi átkelőnél szintén 100 perc várakozásra lehet számítani. Az online rendszerben egyébként nem jelzik, hogy fel lenne függesztve ideiglenesen a forgalom. Ugyanakkor a borsi határátkelőnél 40 perces, a Bors II. határátkelőnél 30 perces, míg az érmihályfalvi átkelőnél 30 perces várakozásra figyelmeztetnek.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!