Egy 16 éves romániai fiú leszúrta az apját, letakarta kabátokkal, majd bulit szervezett a lakásban

2023. március 7. – 14:56

Másolás

Vágólapra másolva

Sokkoló eset történt Pitești-en: egy 16 éves fiú megölte az apját, egy 78 éves helyi üzletembert, majd bulit szervezett a gyilkosság helyszínén – számol be a Știrile Pro Tv oldal. A fiatal vélhetően kábítószer hatása alatt állt.

Az oldal beszámolója szerint a fiú és az apja között a szintetikus drogok fogyasztása, illetve a hatásuk alatt szervezett bulik miatt alakult ki konfliktus, amelynek az lett a vége, hogy a fiú leszúrta az apját. A Pro Tv szerint a fiú azt vallotta a rendőröknek, hogy még a múlt vasárnap történt az eset. Ezt követően ruhákkal, takarókkal és egyéb, a lakásban található tárgyakkal fedte el az akkor még teljesen nem élettelen testet, majd meghívta a barátait egy házibuliba. Közben az apja holtteste végig a konyhában feküdt. A vendégeknek azt mondta, hogy a ruhakupaccal a törött járólapokat fedte el.

Laurențiu Palaghia ügyész elmondása szerint eddig több mint 10 tanút hallgattak ki az ügyben. Állítása szerint valóban tartottak bulit a lakásban, és többen is azt vallották, hogy nem tudtak a holttestről. „A holttest nem volt észrevehető” – nyilatkozta az argeși ügyészség vezetője.

A buli csütörtökön ért véget, amikor a fiú visszatért az anyjához, ahol zaklatottan viselkedett, összefüggéstelenül beszélt, de részben elmondta neki, hogy valami rossz történt. „A kiskorú beszélt az anyjával, de nem mondta el neki, hogy pontosan mi történt. (…) Ugyanakkor elég részletet osztott meg vele ahhoz, hogy az aggódni kezdjen és értesítse a hatóságokat” – fogalmazott az ügyész. A fiút egyébként kórházba szállították, ahol megállapították, hogy pszichoaktív szerek hatása alatt áll.

Pénteken a nő és hatóságokkal együtt ment el a volt férje házához, ahol megtalálták a férfi éltettelen testét, rajta számos szúrt sebbel. A halottkém szerint a férfi nem halt meg egyből a támadás után, még legalább 24 órán át feküdt élet és halál között.

A nyomozók szerint nincsenek arra utaló jelek, hogy a fiún kívül bárki másnak köze lenne a gyilkossághoz. A tinédzser fiú ügyvédje pszichiátriai vizsgálatot kezdeményezett ügyfelénél.

A 78 éves áldozat egy pitești-i üzletember volt, aki egy eldugott, kétszintes villában élt a város peremén. A fiút a szülei válásakor ugyan az anyának ítélte a bíróság, de az inkább az apjához költözött, mert – a családi ismerősök szerint – az nem tagadott meg tőle semmit.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!