Átadták az amerikai hatóságoknak a csalással vádolt PNL-s alpolgármestert

2023. március 3. – 09:26

Másolás

Vágólapra másolva

Péntek reggel kiadta Románia az Amerikai Egyesült Államoknak a Krassó-Szörény megyei Varadia (Vărădia) község PNL-s alpolgármesterét, akit az amerikai hatóságok több mint egymilliór dolláros csalással vádolnak, írta a Digi24.ro.

Dorin Racu 2014-ben szökött meg az amerikai igazságszolgáltatás elől, kihasználva, hogy szabadlábon védekezhet. A férfit és feltételezett bűntársait Louisiana állam ügyészei több mint egymillió dollár értékű csalással vádolják, amit olyan online apróhirdetés-oldalakon keresztül bonyolítottak le, mint a Craigslist vagy az Ebay.

A vádak listáján hamis személyazonosság használata, lopott javak birtoklása, hamisítás, pénzmosás és a hatóságokkal való együttműködés megtagadása szerepel.

Racu Romániába visszatérve a Dorin Munteanu álnevet használta, de elkövette azt az óvatlanságot, hogy 2020-ban köztisztiviselői funkciót vállalt: helyi tanácsos, majd alpolgármester lett Varadia községben a Nemzeti Liberális Párt (PNL) színeiben. A hatóságok felfigyeltek rá, az Interpol február elején tartóztatta le.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!