Átadták az amerikai hatóságoknak a csalással vádolt PNL-s alpolgármestert

2023. március 3. – 09:26

Másolás

Vágólapra másolva

Péntek reggel kiadta Románia az Amerikai Egyesült Államoknak a Krassó-Szörény megyei Varadia (Vărădia) község PNL-s alpolgármesterét, akit az amerikai hatóságok több mint egymilliór dolláros csalással vádolnak, írta a Digi24.ro.

Dorin Racu 2014-ben szökött meg az amerikai igazságszolgáltatás elől, kihasználva, hogy szabadlábon védekezhet. A férfit és feltételezett bűntársait Louisiana állam ügyészei több mint egymillió dollár értékű csalással vádolják, amit olyan online apróhirdetés-oldalakon keresztül bonyolítottak le, mint a Craigslist vagy az Ebay.

A vádak listáján hamis személyazonosság használata, lopott javak birtoklása, hamisítás, pénzmosás és a hatóságokkal való együttműködés megtagadása szerepel.

Racu Romániába visszatérve a Dorin Munteanu álnevet használta, de elkövette azt az óvatlanságot, hogy 2020-ban köztisztiviselői funkciót vállalt: helyi tanácsos, majd alpolgármester lett Varadia községben a Nemzeti Liberális Párt (PNL) színeiben. A hatóságok felfigyeltek rá, az Interpol február elején tartóztatta le.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!